Dé Japanse droogmethode

Niet iedereen heeft een luxe droger om je was droog te krijgen. Veel mensen doen het op de old school manier, door kleding op een wasrek of waslijn op te hangen. Ondanks dat deze manier in veel huishoudens terugkomt, is het nog maar de vraag of dit de meest efficiënte manier is.

De meest ideale plek om je was op te hangen, is natuurlijk buiten aan een waslijn. Je hebt daar genoeg ruimte voor je kleding en de zon helpt ook een hand je mee, die zorgt voor een snelle droging én helpt tegen schimmels en bacteriën. Helaas is het in Nederland niet altijd lekker weer en sommigen hebben niet een hele grote tuin om een waslijn te spannen. Dan moet je toch echt overstappen op het droogrek. Alleen gaat dat ook niet veel sneller.

Volgens Oggi, een Japans magazine, is er een andere manier waarmee je heel wat tijd kan besparen. De manier hoe jij je kleding ophangt, is namelijk van groot belang. Je vertraagt namelijk het droogproces doordat je jouw kleding met verschillende lengtes te dicht op elkaar hangt. Het duurt dan ongeveer 4,5 uur voor dat je kleding droog is.

Om jouw was sneller te laten drogen, moet je de kleding in een soort boog rangschikken door de langste items aan de buitenkant te hangen en de kortere in het midden van het wasrek. Dankzij deze manier is je was in slechts 4 uurtjes droog, dat is een half uur minder in vergelijking met andere manieren. In de afbeelding hieronder zie je een voorbeeld hoe je was sneller droog wordt door het in een boog op te hangen in plaats van willekeurig.

Japanse droogmethode

Probeer genoeg ruimte tussen de verschillende items te laten voor een goede luchtcirculatie. Vooral bij dikkere items, zoals truien of handdoeken, doe je er goed aan om ze voldoende ruimte te geven.

In combinatie met andere tips om droogtijd te verminderen kan jouw kleding erg snel droog zijn. Denk aan plekken met veel luchtstroom, het inzetten van een ventilator of in de winter een verwarming. Dankzij deze Japanse droogmethode is jouw kleding net wat sneller droog zijn.