Goedkope, maar angstaanjagende overnachting in Japan

In Japan heb je een hotel in de stad Fukuoka dat ideaal is voor mensen die met een budget reizen. Je kunt daar namelijk een nacht in kamer 8 boeken voor maar 100 yen, wat omgerekend ongeveer 84 cent is. Oké, je kan al verwachten dat dit geen luxe kamer is met alles erop en eraan. Maar een bizar detail is dat deze kamer beschikt over camera’s, waardoor jij voortdurend in de gaten wordt gehouden.

Denk je dat dit het was? Wij vertellen je: het wordt nog veel erger. Deze camera’s zijn namelijk direct verbonden met het internet en zenden alles live uit op YouTube. Wie verzint het?!

hotel japan goedkoop livestream

Mocht je dus met je partner op vakantie zijn daar of iemand scoren tijdens het uitgaan, dan lijkt het ons niet heel verstandig om op de kamer samen te gaan rollebollen (tenzij je erop kickt dat mensen mee kunnen kijken). De enige plek waar geen camera’s hangen, is in de badkamer. Dat is dan weer wel fijn.

Het Asahi Ryokan-hotel wordt beheerd door Tetsuya Inoue, een 27-jarige man. Ze bedachten iets voor mensen met een klein budget. Het hotel verdient geen geld aan de kamerprijs zelf, maar ze halen hun inkomsten uit de advertenties op YouTube. Wij slaan dit aanbod in ieder geval even over.