Waarom emigreren zo aantrekkelijk is

We hebben het allemaal wel eens overwogen: ontsnappen naar een zonnig plek waar je de dag begint met een frisse duik in de zee. Of het nu de Spaanse kust is, een tropisch eiland als Bali, of een eiland dichter bij zoals Sicilië in Italië; de droom om in het buitenland te wonen ligt bij veel mensen erg hoog. Toch blijft het vaak bij dromen. De kosten van emigreren, een nieuwe woning vinden en een baan regelen, maken het een duur en ingewikkeld.

 

Een huisje kopen op Sicilië? Dat kan!

Maar dan is er Sambuca, een stadje op Sicilië dat al een paar jaar bekendstaat om het verkopen van huizen voor een belachelijk lage prijs. Eerst verkochten ze huizen voor één euro, wat een storm van internationale aandacht en nieuwe inwoners opleverde. Dit jaar gaat het nog een stapje verder: huizen vanaf drie euro. Ja, je leest het goed, drie euro! De burgemeester van Sambuca benadrukt dat de zomer de perfecte tijd is om langs te komen en de beschikbare panden te bekijken.

Wat is het addertje onder het gras?

Hoewel de huizen voor een spotprijs weggaan, is er een kleine catch: de huizen hebben vaak een opknapbeurt nodig. Dit betekent dat je wat moet investeren in renovaties om je nieuwe woning om te toveren tot een Italiaans paradijs. Maar laten we eerlijk zijn, zelfs met renovatiekosten is het nog steeds een koopje in vergelijking met de vastgoedprijzen elders in Europa.

Hoe scoor je zo’n huis?

Het proces om een van deze huizen te bemachtigen is vrij simpel. Sambuca heeft een officiële website waar je alle benodigde informatie en foto’s van de huizen kunt vinden. Via de site kun je een aanvraagformulier invullen om mee te doen aan de biedingen. De prijzen variëren van € 3 tot enkele duizenden euro’s, maar gemiddeld liggen de prijzen tussen de € 5000 en € 10.000. Een koopje, toch?