Naast het feit dat deze villa voorkwam in James Bond-film uit 1983 is dit in de jaren ’70 en ’80 ook écht van Sean Connery geweest. De term Bond-huis is dan ook meer dan terecht. Villa Le Roc Fleuri heeft een uitstekende positie op de Cap de Nice, met een behoorlijk spectaculair verhoogd uitzicht over de Middelandse Zee. Schenk een glas vodka-Martini in en steek een sigaar op. Wat wil je nog meer van het leven?

De 007-acteur Sean Connery

Als acteur kwam hij financieel gezien niets te kort. Samen met zijn tweede vrouw, de Française Micheline Roquebrune, genoot hij hier in Nice ultiem van het leven. Toch woont de acteur die bijna 90 jaar oud wordt al geruime tijd niet meer in deze Franse omgeving. Samen met zijn vrouw vertoeft hij onderhand op de Bahama’s, dus we hoeven geen medelijden met hem te hebben. De huidige eigenaren hebben sindsdien wel het een en andere aangepast, maar zoals je aan de foto’s kan zien is het nog steeds een plek om jaloers van te worden.

James Bond
Knight Frank

James Bond-villa staat nu te koop

De villa zelf neemt ongeveer 1.000 m2 in beslag en ligt op een heuvel in een oase van ongeveer 5.000 m2 met prachtige, recent gerenoveerde terrastuinen die rechtstreeks naar de zee aflopen, met een binnenzwembad, buiten zoutwaterzwembad en twee aparte gastenvilla’s. Als we alles gaan opnoemen wat er op allemaal in en rondom de villa verstopt zit zijn we morgen nog bezig dus we lichten de alleen absolute hoogtepunten uit. Er zijn drie ingangen met ingangen van de weg naar het pand. Je maakt je entree via automatische poorten. De oprijlaan leidt je naar de aankomsthal van de ingang van de hoofdvilla.

James Bond villa
Knight Frank
woonkamer
Knight Frank

Eenmaal binnen zorgen de kamerhoge ramen voor een schitterend panoramisch uitzicht over het omslaande terras en kustlijn. Een lift geeft toegang tot alle verdiepingen en een stenen trap leidt naar de verdieping van de hoofdslaapkamer, met een zeer grote slaapkamer met openslaande deuren naar een eigen balkon. Er zijn twee aparte badkamersuites, één met een douche en de grotere met een groot bad en een aangrenzende kleedkamer met een inloopkast. Op een verdieping lager is een sportschool.

James Bond
Knight Frank

Vanuit de keuken kun je de wijnkelder induiken. Het overdekte zwembadniveau komt uit op de tuinen en biedt nog meer recreatieruimte, met een fantastisch uitzicht, evenals een grote slaapkamer en badkamer. Hieronder is een hamam (stoombad), douches en een kleedruimte. Grenzend aan de hoofdvilla is een garage voor twee auto’s met daarboven een zelfstandig appartement om het personeel te huizen. Mocht je nog ergens €30 miljoen vandaan kunnen toveren kan je op de website van Knight Frank kijken naar de mogelijkheden. 

Pad
Knight Frank