Daniel Craig in No Time To Die

De 25e Bond-film en de laatste waarin Daniel Craig als de Britse meesterspion te zien zal zijn zou normaal gesproken in april 2020 in première zijn gegaan. Er werd echter roet in het eten gegooid en dus werd de releasedatum van No Time To Die verschoven.

Nu we in de tweede golf zijn aanbeland lijkt het erop dat de datum wederom opgeschoven zou worden. Volgens de verhalen zou het nu 2 april 2021 worden.

Voorlopig is de release van de nieuwe James Bond-film gepland in 2021

Uitstel is nooit leuk, niet voor de fans, maar ook niet voor MGM. Die zien de boxoffice al in rook opgaan en dus dacht het bedrijf er al eerder aan MGM om de filmrechten te verkopen aan een van de grote streamingplatforms zoals Netflix, Disney + of Apple +.

No Time to Die op Netflix kijken

Het heeft er nu alle schijn van dat Netflix met die eer gaat slepen. Of en zo ja wanneer je No Time To Die kunt gaan zien op Netflix is nog niet bekend. De onderhandelingen lopen nog, maar mocht het leiden tot een akkoord, dan zal het wellicht om een datum in de eerste maanden van 2021 zijn.

Verstandige zet van Netflix?

De mogelijke aankoop van de James Bond-film door Netflix doet in ieder geval stof opwaaien. Vooral de schrijvers hebben zo hun eigen gedachten erover. Een van hen zegt dat zoiets onbegrijpelijk zou zijn omdat de cijfers van een vertoning in de gewone bioscoop schandalig goed zouden zijn.

Een ander gerucht vertelt ons dat Apple al in een eerder stadium heeft geprobeerd om de film op te nemen in het assortiment. Klein probleem: het geboden bedrag van 350 tot 400 miljoen dollar werd te laag bevonden. Naar verluidt wil MGM best praten, maar zit de gewenste verkoopprijs op 650 tot 700 miljoen dollar. Het mogelijke bod van Netflix zit daar dus aardig bij in de buurt.

NO TIME TO DIE

MGM wil graag de film (en mogelijk ook andere films) verkopen aan een studio of streamingplatform voordat de filmindustrie helemaal is geruïneerd. Voor de rechten van alle MGM-films zou volgens insiders een prijskaartje hangen van 8 miljard dollar. Dat is een behoorlijk bedrag, maar daar staat dan wel tegenover dat de koper kan beschikken over ruim 4000 films. Daar zitten dan films als “The Silence of Lambs” en “Rocky” bij. De James Bond-film is echter op dit moment de hoofdprijs en dis is het niet zo gek dat Netflix juist op deze film zit te azen.