Jake Paul vs Mike Tyson

Als je het boksen volgt, dan heb je vast wel gehoord dat de voormalige YouTuber (nu bokser) Jake Paul later dit jaar de ring in zal stappen met Mike Tyson. De 27-jarige gaat de strijd aan met Tyson, slechts een paar weken nadat de eerbiedwaardige voormalige bokser 58 wordt. Tysons laatste gevecht was een demonstratie tegen Roy Jones Jr in 2020, dat werd beoordeeld als een gelijkspel.

Hoewel er veel anticipatie is voor het gevecht, zijn er ook zorgen van boksfans dat ze misschien een ‘oefensessie’ voorgeschoteld krijgen, en dat het ‘geen echt gevecht zal zijn’.

Mike Tyson zelf levert slecht nieuws

Nu heeft Tyson een belangrijk detail over het gevecht bevestigd, en dat is mogelijk niet wat boksfans wilden horen.

In een interview met Fox News zei hij: “Dit wordt een tentoonstelling genoemd, maar als je het woord tentoonstelling opzoekt, zie je niet de regels waaronder we vechten. Dit is een gevecht. Ik denk niet dat hij sneller is dan ik. Ik heb een YouTube-video van hem gezien toen hij 16 was en rare dansjes deed. Dat is niet de man tegen wie ik vecht.”

Check de video hieronder:

Met Tyson die bevestigt dat het gevecht een tentoonstelling zal zijn, betekent dit dat de uitslag niet op de records van beide boksers komt te staan.  De regels van het gevecht zullen meer flexibel zijn als het een tentoonstellingsgevecht betreft. Tentoonstellingsgevechten kunnen het aantal rondes en zelfs de lengte van de rondes namelijk veranderen.

Boksfans hoopten echter dat, ondanks dat het een tentoonstellingsgevecht is, ‘Paul vs Tyson’ zich houdt aan ‘echte boksregels’, en een daadwerkelijk gevecht wordt waarin ze elkaar kunnen knock-out zullen slaan.

Het gevecht wordt vergeleken met Logan Paul vs Floyd Mayweather, een tentoonstellingsgevecht die de bokssport voor eens en voor altijd een smet heeft doen oplopen.

Als je je nog herinnert wat er gebeurde na dat gevecht: was Mayweather zei om te benadrukken dat ‘er een verschil is tussen een echt gevecht en een tentoonstelling’. Hij beweerde dat hij in de eerste ronde knock-out had gewonnen, als het een ‘echt gevecht’ was geweest (waarmee gedoeld wordt op het feit dat het een tentoonstellingsgevecht meer een circusshow is).

De geruchtenmolen draait door

Voorafgaand aan het gevecht tussen Paul en Tyson deden geruchten de ronde dat de rondes twee minuten zouden duren in plaats van drie. Ook zouden de boksers vechten met grotere handschoenen om knock-outs te voorkomen of te beperken.

Intussen heeft Paul zelf moeten ontkrachten dat hij een hoofdbeschermer zou dragen, en zijn broer in het gevecht zou kunnen brengen als het mis zou gaan. Ook noemde hij sommige beweringen over het gevecht ‘verdomd absurd’.

Mike Tyson vs Jake Paul zal plaatsvinden op 20 juli, en zal live worden gestreamd op Netflix.