Jadon Sancho: van talent tot grootverdiener

De transfersom van 95 miljoen is enigszins vertekend. Manchester City ontvangt namelijk ook nog een flink aantal euro’s voor de transfer. Die club krijgt 15% van de transfersom omdat Jadon door City is opgeleid. Kassa dus voor de Engelse club, maar Jadon wordt er zelf ook niet echt armer van. Ondertussen zit Borussia wel met een ander probleem. Zie maar eens een waardige vervanger te regelen. De naam die veelvuldig wordt genoemd als opvolger is de PSV’er Donyell Malen. Die zal overigens een stuk minder gaan kosten.

Verdubbeling van inkomen voor Sancho

De nieuwe werkgever van Jadon is niet de beroerdste en zal volgens de geruchten zo’n 13 miljoen Engelse ponden gaan verdienen per jaar. Omgerekend komt dat neer op 15.1 miljoen euro. Dat is bijna een verdubbeling van zijn huidige salaris bij de Duitsers. Om het even in perspectief te plaatsen: per week gaat hij zo’n 291.000 euro verdienen, genoeg om elke week een nieuwe woning te kopen. Wat een geld.

Bonussen van wel 10 miljoen euro

Met zijn inkomen komt Jadon bijna op gelijke hoogte met die andere veelverdiener, David de Gea. Laatstgenoemde krijgt namelijk elke week een bedrag van zo’n 410.000 euro op zijn rekening bijgeschreven. Overigens stopt het niet bij het salaris van Jadon. Hij kan namelijk, bij goed presteren, van zijn nieuwe club nog tal van bonussen verdienen. Ook daar verdient Borussia nog aan. Met een beetje geluk wordt de totale transfersom dus geen 85 miljoen euro, maar 95 miljoen euro.