Waar gaat de film over?

In Jack Reacher wordt het rustige stadje Pittsburgh opgeschrikt door een schietpartij waarbij vijf willekeurige slachtoffers vallen. Alle sporen leiden naar James Barr, een voormalig scherpschutter, die snel wordt gearresteerd. Maar in plaats van een bekentenis, vraagt Barr slechts om één persoon: Jack Reacher.

Tom Cruise speelt de rol van Jack Reacher, een mysterieuze voormalige militaire politieagent die als een soort hedendaagse cowboy rechtvaardigheid brengt. Reacher duikt diep in de zaak en ontdekt al snel dat er veel meer speelt dan op het eerste gezicht lijkt. Wat volgt is een zenuwslopende zoektocht naar de waarheid, waarbij Reacher zowel zijn brein als zijn vuisten moet gebruiken om een gevaarlijk complot te ontrafelen.

Bekijk hier de trailer van Jack Reacher:

Een cast Met Tom Cruise, Rosamund Pike, Richard Jenkins en Werner Herzog

Naast Tom Cruise in de hoofdrol, kunnen we genieten van een geweldige ensemble cast. Rosamund Pike schittert als Helen Rodin, de advocaat die samen met Reacher de waarheid probeert te achterhalen. Richard Jenkins speelt de rol van Alex Rodin, Helens vader en openbaar aanklager. En dan is er nog de altijd indrukwekkende Werner Herzog, die als schurk The Zec een ijzingwekkende tegenstander neerzet.

De rating op IMDb

Bij een film van dit kaliber horen natuurlijk ook sterke beoordelingen. Jack Reacher scoort een solide 7.0 op IMDB. Critici prezen vooral de strakke regie van Christopher McQuarrie en de intense vertolking van Cruise. De actie is rauw en realistisch, en de plot houdt je op het puntje van je stoel. Fans van de boeken van Lee Child, waarop de film is gebaseerd, kunnen nog steeds discussie hebben over de uiterst omstreden casting van Cruise, maar de film zelf staat als een huis.

jack reacher

Of je nu een doorgewinterde Jack Reacher-fan bent of gewoon op zoek bent naar een spannende actiefilm om je zomeravond mee te vullen, deze toevoeging aan Netflix mag je niet missen.