De verhaallijn van It’s A Sin

In It’s A Sin volgen we een groep homoseksuele vrienden. Ze wonen allemaal in Londen, ten tijde van 1981. Dit was de periode waarin aids veel dodelijke slachtoffers maakte binnen de homoseksuele gemeenschap. Elk personage dealt op zijn eigen manier met dit dodelijke virus. Daarnaast hebben ze ook hun eigen persoonlijke problemen.

Personage Roscoe loopt weg van huis, Ritchie worstelt met zijn coming-out en weer een derde krijgt te maken met seksuele intimidatie. Toch is de aids-epidemie, die steeds heftigere vormen aanneemt, het voornaamste onderwerp in de serie.

sserie it's a sin

Waar de personages eerst nog geen idee hebben van wat aids precies is, vallen er niet veel later de eerste slachtoffers. Dat zorgt voor heftige en emotionele scènes die een licht werpen op een generatie homoseksuelen die langzamerhand steeds meer wordt uitgedund. It’s A Sin laat de levens van de hoofdpersonen zien over een tijdsperiode van tien jaar, tot het jaar 1991. Die tien jaar zijn gevuld met ziekte, verdriet en de dood. Heftige problematiek dus, maar tegelijkertijd is het realisme van de serie ook één van de redenen waarom de serie zulke goede recensies krijgt.

De nieuwe serie krijgt goede recensies

De Britse serie wordt door recensenten een ‘meesterwerk’, ‘magisch’ en ‘één van de prachtigste verkenningen van de homocultuur ooit’ genoemd. De positieve recensies hebben It’s A Sin onder andere een 8.8 op IMDb opgeleverd.

 

Grote namen zoals Olly Alexander (bekend als de zanger Years & Years), Stephen Fry en Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother) zijn allemaal te zien in de film. Voor fans van de serie is er wel helaas negatief nieuws om te melden. Er is namelijk bevestigd dat er geen seizoen 2 zal komen. Dit omdat het hier om een mini-serie gaat.

Via NPO Plus zijn de 5 afleveringen van de serie te kijken. Mensen met een Netflix-account kunnen binnenkort Monster kijken. Ook in die film staat heftige thematiek centraal.