Wat vinden we bijna allemaal irritant?

Soms hebben mensen niet door dat ze heel irritant bezig zijn. Dat geldt eigenlijk voor iedereen wel. En dingen waar jij je aan ergert, doe je zelf misschien onbewust ook wel. We hebben negen irritante dingen op een rij gezet die veel mensen onbewust doen.

1. Luidruchtig telefoneren in het openbaar

Je herkent het vast wel: die ene persoon die zijn helft van het telefoongesprek door het koffietentje of de treincoupé heen blèrt. Wanneer je aan de telefoon bent in het openbaar irriteer je al gauw andere mensen, tenzij je het op een normaal volume houdt.

2. Te veel ruimte innemen in het openbaar vervoer

Een van de ergernissen in het openbaar vervoer: mensen die meer ruimte innemen dan nodig. Bijvoorbeeld doordat hun bagage een eigen stoel nodig heeft of dat ze net iets te breed zitten. Als iedereen daar rekening mee houdt en ruimte houdt voor anderen zijn er minimale irritaties.

new girl dog

3. Je hond los laten lopen

Hoe goed je hond zich over het algemeen ook gedraagt, kun je hem beter aan de riem houden tenzij je ergens bent waar hij niet aangelijnd hoeft te zijn. Het is misschien niet het eerste waar je rekening mee houdt, maar niet iedereen houdt van honden. Een loslopende hond is voor sommige mensen wel het laatste wat ze tegen willen komen.

4. Te harde muziek op een koptelefoon of oortjes

Hoewel de meeste koptelefoons tegenwoordig noise cancelling hebben en ook oordopjes van steeds betere kwaliteit zijn, kan te harde muziek alsnog mensen om je heen irriteren. Wie wil er nou graag met de heavy metal van een ander meeluisteren? Precies. Niemand.

5. Allebei de armleuningen claimen

Of het nou in het vliegtuig of in de bioscoop is, het is natuurlijk heel vervelend als iemand allebei de armleuningen claimt. Wees netjes en neem gewoon één armleuning, net als alle anderen.

6. Voordringen

Deze kan natuurlijk niet ontbreken op dit lijstje met irritante dingen, al doet niet iedereen dit onbewust. Niemand houdt van wachten, dus voordringers zijn bloedirritant. Eigenlijk kun je het dus niet maken om geïrriteerd te raken door iemand die voordringt om het vervolgens zelf te doen wanneer het je zo uitkomt. Iedereen hoort gewoon op zijn beurt te wachten.

wat is irritant

7. Spugen in het openbaar

Hier kunnen we heel kort over zijn: spugen is nou eenmaal niet heel netjes, zeker niet wanneer er andere mensen bij zijn. Als het echt moet, doe je het waar niemand het hoeft te zien of er last van heeft.

8. Je hondenpoep niet opruimen

We gaan nog weer even terug naar honden en deze is waarschijnlijk iets logischer. Niemand wil graag in een hondendrol staan. Toch zijn sommige mensen te lui om hun hondenpoep op te ruimen. Onwijs vervelend natuurlijk voor de persoon die er dan in gaat staan.

9. Het pad blokkeren in de winkel

Vaak hebben mensen het niet door wanneer ze in de weg staan in de supermarkt. Ze zijn veel te druk met het zoeken van een bepaald voedingsmiddel of het kiezen tussen twee verschillende producten. Toch is het heel makkelijk om het pad te blokkeren, zeker met een karretje. Houd dus altijd rekening met anderen in de winkel.

Er zijn trouwens ook typische mannendingen waar vrouwen zich aan ergeren.