Software-update met de nieuwe iOS 17

Dit omdat er een nieuwe grote software-update van Apple – iOS 17 – op de iPhone wordt gelanceerd. Daar zijn een heleboel nieuwe functies bij inbegrepen. De officiële beschrijving van iOS 17 op de Apple-website luidt: “iOS 17 brengt nieuwe functies om de dingen die je elke dag doet te verbeteren. Druk jezelf uit als nooit tevoren als je iemand belt of een bericht stuurt. Deel inhoud op handige nieuwe manieren. En doe nog meer met nieuwe ervaringen voor je iPhone.”

 

Autocorrectie nu ook op de iPhone

Een van de nieuwe functies is een bijgewerkte autocorrectie. Deze functie zorgt ervoor dat het iPhone-toetsenbord nu leert hoe we graag chatten. Geen berichten meer die onze telefoons veranderen in een woord dat totaal niet in de context van de zin past.

iphone bezitters update

Een andere nieuwe functie van iOS 17 is de stand-bymodus, ideaal voor iedereen die met zijn of haar iPhone in bed slapen. Deze nieuwe functie verandert jouw mobiele apparaat in een thuishub-achtige assistent. Zo zal het tijdens het opladen en in de liggende modus geselecteerde widgets zoals de klok, kalender, foto’s en het weer weergeven.

Extra’s updates

Er komen ook interactieve widgets in deze update, waardoor gebruikers in feite beperkte versies van apps kunnen gebruiken die ze rechtstreeks vanaf het startscherm kunnen gebruiken.

Ondertussen zal iOS17 aanpasbare contactkaarten introduceren, daarbij zullen voicemails nu live transcripties hebben. Net als bij de meeste iPhone-updates zijn er wederom extra maatregelen genomen op het gebied van beveiliging en wordt het veelbesproken onderdeel geestelijke gezondheid van de Health App geïntroduceerd. Hierdoor kunnen gebruikers hun humeur volgen en tekenen van angst en depressie beoordelen.

Kijk je uit naar de updates en wil je zo snel mogelijk al je Apple-apparaten bijwerken? Het heeft geen zin om de hele dag te gaan zitten refreshen. Apple heeft namelijk een vast tijdstip waarop de updates beschikbaar zijn. Om specifiek te zijn: iOS 17 verschijnt maandag 18 september, 19.00 uur Nederlandse tijd.