Een oranje bolletje op je iPhone

Wanneer je gebruik maakt van je iPhone en een oranje bolletje bovenin ziet, betekent het dat er opgenomen wordt met de microfoon. Dit betekent dus dat je microfoon aan is gezet. Dit bolletje is te zien wanneer je een telefoongesprek pleegt of wanneer je een spraakopname maakt. Wanneer je een opname maakt of een belletje doet, is er in principe niks aan de hand.

Wanneer het oranje bolletje voor een langere tijd bovenin op het scherm van je iPhone zichtbaar is en je op dat moment geen gebruik maakt van je microfoon, dan moet je je echter wel zorgen maken. Hoogstwaarschijnlijk verschijnt het bolletje dan alsnog door een app die je microfoon gebruikt, maar het kan ook iets ernstigers betekenen. Het kan namelijk zo zijn dat je wordt opgenomen, of  – nog erger – dat je wordt afgeluisterd. Wanneer dit gebeurt, zet dat je telefoon direct uit.

Oranje bolletje iphone

Het groene bolletje op je iPhone

Met een groen bolletje werkt het eigenlijk precies hetzelfde als met een geel bolletje. Het groene bolletje bovenaan je iPhone betekent dat er gebruik wordt gemaakt van je camera. Deze verschijnt bijvoorbeeld wanneer je videobelt met Whatsapp of gebruikmaakt van Facetime. Ook hierbij moet je op dezelfde dingen letten.

groen bolletje iphone

Al met al is het dus verstandig om op te passen wanneer je zo’n bolletje ziet verschijnen op je iPhone. Als je hem voor een langere tijd ziet, is het slim om de iPhone uit te zetten. Wanneer hij dan nog steeds op rare momenten blijft verschijnen kan je het beste contact opnemen met Apple.

Wil je weten hoe je met een iPhone een ideaal screenshot maakt? Check dan dit artikel over hoe je een screenshot maakt van een gehele webpagina.