1. Achtergrondactiviteiten uitschakelen

Zonder dat je het in de gaten hebt, haalt jouw telefoon op de achtergrond informatie op bij andere apps, bijvoorbeeld jouw mail. Dit proces kost veel van jouw batterij en dat willen we niet. Het inschakelen van de Energiebesparingsmodus kan jouw telefoon dan helpen. Het verversen van de achtergrondactiviteiten wordt dan stilgelegd en je batterij gaat minder snel leeg. Wel is het nadeel ervan dat je apps handmatig moet openen om de info ervan te ontvangen. Energiebesparingsmodus kan je inschakelen bij Instellingen en dan Batterij.

2. De helderheid van je scherm verlagen

iPhone heeft tegenwoordig een functie genaamd True Tone. Dit zorgt ervoor dat de telefoon de helderheid van het scherm automatisch aanpast, gebaseerd op jouw omgeving. Zo kan je altijd alles duidelijk zien. Dit kan wel ervoor zorgen dat jouw batterij sneller leeg loopt dan je wilt. Je kan hem uitzetten bij Instellingen en dan Beeldscherm en Helderheid.

3. Donkere modus inschakelen

Als je een iPhone met OLED-scherm hebt, kan je overwegen om de Donkere Modus aan te zetten. Bij OLED wordt elke pixel apart opgelicht. Om zwart te tonen, staat heel makkelijk de pixel gewoon uit. Dit verbruikt veel minder energie. Donkere Modus kan je inschakelen via Instellingen en dan Beeldscherm en Helderheid.

hacks batterij iphone

4. Bepaalde apps verwijderen die meer batterij verbruiken

Vaak is het zo dat de apps die jij het meeste gebruikt je batterij helemaal opeten. Vooral sociale media apps zoals Instagram, Facebook en Snapchat zijn de boosdoeners voor je accu. Om batterij te besparen en ook gelijk opslagruimte vrij te maken, kan je deze apps het beste verwijderen. Je kan namelijk Facebook of YouTube ook prima gebruiken via de internetbrowser van je telefoon. Via Instellingen en dan Batterij kan je precies zijn wat het batterijverbruik per app is.

5. Locatievoorzieningen uitschakelen

Als je de Kaart-app of Google Maps zou willen gebruiken is het essentieel om Locatievoorziening te gebruiken. Wel is dit vaak de boosdoener van het leeglopen van je batterij. Via Instellingen, Privacy en dan Locatievoorzieningen kan je per app dat aan of uit zetten. Ook kan je ervoor kiezen dat dit alleen aanstaat tijdens het gebruiken van de app.