Vorig jaar week Apple af van de traditie om iPhones uit te brengen in september. Ditmaal was het in oktober. Dit jaar grijpt men weer terug op de oude traditie en worden volgens geruchten de iPhones als snel uitgebracht. Aanstaande dinsdag 14 september vindt het volgende Apple event plaats, waarbij de nieuwste iPhones worden onthuld.

Zie hieronder een concept video van de iPhone 13:

 

De prijs van de nieuwe iPhone

Het eerste waar iedereen naar benieuwd is als de nieuwe iPhone gepresenteerd wordt, is de prijs. Verwacht wordt dat de prijzen gelijk blijven met vorig jaar. Dat zou dus betekenen dat dit de bedragen worden die je moet neerleggen voor de nieuwste iPhone:

  • iPhone 13 Mini: € 809
  • iPhone 13 € 909
  • iPhone 13 Pro € 1159
  • iPhone 13 Pro Max € 1259

Upgrades van iPhone

Qua ontwerp zal er waarschijnlijk niet veel veranderen aan de iPhone. De iPhone 12 onderging namelijk voor het eerst in jaren een grote verandering van het design. Dit jaar zal dat dus onwaarschijnlijk zijn. Wel wordt er verwacht dat er iets wordt gedaan aan de notch. Dit is de inkeping aan de voorkant van je iPhone. Hierin zit het camerasysteem en Face-ID verwerkt. Deze inkeping wil Apple volgens geruchten kleiner gaan maken. De inkeping zal nu dus een stuk smaller worden. Toch wel een imperfectie aan de iPhone 12 momenteel, dus dit is mooi nieuws. Ook de camera-module verandert. De camera zou een stuk groter gaan worden. Nog mooiere foto’s dus vanwege een flink verbeterde ultragroothoeklens. Je zou voortaan ook portret video’s kunnen maken.

Foto via LetsGoDigital

Dit is nog niet alles want de iPhone 12 ondersteunt ook sneller 5G. Daarnaast krijgt de iPhone een grotere batterij. Bij de normale modellen een upgrade van 10% en bij de iPhone 13 Pro Max zelfs 18 procent. Door een ruimtebesparend ontwerp te gebruiken heeft Apple meer ruimte voor een grotere accu. Bovendien zijn accu’s zelf ook verbeterd.

iPhone 13 of toch iPhone 12S?

We weten nog niet zeker of de naam de iPhone 13 wordt of juist de iPhone 12S. Er gaan verhalen rond dat Apple het niet helemaal lekker vindt om het ongeluksgetal 13 in hun productnaam te hebben. Mogelijk gaan ze deze beslissing uitstellen door de komende iPhones de 12S te noemen.