Je iPhone updaten met iOS 17: een goed idee of niet?

Een TikTokker genaamd Tyler Morgan zegt dat hij vroeger bij Apple heeft gewerkt, en hij heeft wat te zeggen over de nieuwe Apple iOS-update die net is uitgekomen. Je weet wel, die update die op je iPhone verschijnt en je vraagt of je wilt updaten. Laten we eens kijken naar wat hij te zeggen heeft.

Vorige maand was er veel ophef over de nieuwe iPhone 15 en de bijbehorende iOS 17-update. Apple lanceerde deze met veel toeters en bellen, en er werden allerlei nieuwe functies aangeprezen, zoals de stand-bymodus en aanpasbare contactkaarten. Klinkt interessant, toch?

Maar Tyler Morgan heeft wat twijfels over de update. Iemand vroeg hem op TikTok: “Zal het de telefoon echt vertragen?” Bekijk hier de TikTok:

@hitomidocameraroll Replying to @Betedig47 Yes it does significantly. If you git a 13 or hogher youre good though…probably #apple #iphone #ios #ios17 #oldiphone #iphoneupdate #tech ♬ Gator – Spongebob Squarepants

Volgens Tyler is iOS 17 vooral bedoeld voor de gloednieuwe iPhone 15. Als je een ouder model hebt, zoals een iPhone 13 of ouder, dan is deze update misschien niet bedoeld voor jou. Hij zegt dat het nog wel werkt op een iPhone 14, maar je krijgt niet alle geweldige nieuwe functies waar ze zo enthousiast over zijn.

Sterker nog, volgens Tyler kan de update je oudere iPhone traag en problematisch maken. Dus, als je tevreden bent met hoe je telefoon nu werkt, is het misschien een goed idee om de update over te slaan. Je kunt nog steeds beveiligingsupdates krijgen zonder meteen je hele iOS te updaten. Hij zegt: “Hier is een goede algemene vuistregel: als je tevreden bent met je algehele telefoonervaring, ongeacht welke update je gebruikt, laat het dan met rust.” Klinkt verstandig, toch?

Het is belangrijk op te merken dat we contact hebben opgenomen met Apple voor commentaar, dus laten we eens afwachten wat zij te zeggen hebben. In de tussentijd, denk goed na voordat je die iOS-update knop indrukt.