Man wint jackpot door de uitslag van een basketbalwedstrijd te raden

Bij professionele sportwedstrijden kun je vaak gokken op de uitslag. En daarmee kan je soms heel wat geld binnenhalen als je een beetje geluk hebt. Voor deze bizarre winst nemen we een kijkje bij de Amerikaanse NBA (National Basketball Association) competitie. Het ging om een wedstrijd tussen de Milwaukee Bucks en de Chicago Bulls. Ene Niko Martinovic besloot om via de online goksite Stake een wedje te wagen op deze wedstrijd. Zijn inzet was echter wel bijzonder laag. De man zette namelijk slechts 5 dollarcent in op de basketbalwedstrijd en won daarmee – op z’n zachtst gezegd – een heel aardig bedrag.

Dat deed hij door een zogenaamde ‘two-leg multi‘, ook wel een parlay genoemd wordt. Ten eerste bepaal je wat de exacte eindscore van de wedstrijd wordt. Zijn tweede gok was dat de speler Giannis Antetokounmpo van de Milwaukee Bucks als eerste zou scoren. Door deze twee goed te gokken, leverde zijn inzet van 5 dollarcent een bedrag van maar liefst $18.800 op.

Een winst van achttienduizend dollar

Niko Martinovic had het in beide gevallen bij het rechte eind toen hij de uitslag van de basketbalwedstrijd voorspelde en dus won hij een flinke jackpot. De man haalde maar liefst 18,8 duizend dollar binnen, omgerekend 17,9 duizend euro. Hij had erop ingezet dat de Buck zouden winnen van de Bulls met een eindstand van 116-100. De Griekse Antetokounmpo scoorde ook inderdaad de eerste punten van de basketbalwedstrijd.

Ondanks dat de site Stake hier in Nederland niet beschikbaar is, is het tegenwoordig wel legaal om online te gokken in Nederland. De vraag is natuurlijk of je dan ook zulke winst maakt of juist verlies draait.