Wat zijn de interieurtrends van 2022?

Trends spelen een minder grote rol dan voorheen, aangezien het interieur meer dan ooit een weerspiegeling van jouw persoonlijkheid dien te zijn. En niet iedereen zal er fan van zijn, maar dat was met de trends van de vorige jaren natuurlijk ook niet. Iedereen heeft toch zijn eigen smaak. Hieronder staan een aantal interieurtrends van het jaar 2022.

1. Minimalisme

In 2021 waren er veel trends met prints, vormen en heel veel accessoires. Ook veel kleuren werden gebruikt, kleuren zoals goud, groen en blauw. In 2022 kan je de interieurtrend ‘minimalisme’ verwachten. Van al die trends van afgelopen jaar raakt je hoofd – en je huis – vol. Daardoor wordt er in 2022 naar eenvoud gesnakt.

Ondanks de eenvoud, willen we natuurlijk ook warmte. Dat kan gecreëerd worden met hout, rustige kleuren en niet teveel poespas in huis. Denk aan een houten vloer, meubels en misschien wel wat houten kunst aan de muur. Bij de rustige kleuren kan je denken aan grijstinten, pasteltinten en tinten crème. De poespas, dus de accessoires, heb je helemaal zelf in de hand. Om rust te bewaren kan je het best zo minimaal mogelijk neerzetten.

2. Groen moet je nóg steeds doen

Sinds twee jaar werken en zijn we steeds meer thuis. Tijdens werkuren halen we graag even een frisse neus, in het weekend gaan we richting het bos in plaats van naar de stad. Ook is iedereen anders gaan kijken naar de woning waarin ze wonen. Steeds meer mensen verlaten hun kleinere woning in de stad voor meer vierkante meters woonoppervlak en tuin. Ook was de kamerplant afgelopen jaar een mega trend. Maar in 2022 zullen we ook steeds meer grote planten en boompjes terugvinden in huis.

3. Eyecatchers

Teveel friemeltjes hoeft in 2022 niet meer. Eyecatchers kunnen daarvoor de vervanging zijn. Bijvoorbeeld een lamp die de spotlight krijgt en bijna een kunstobject is geworden. Wat natuurlijk niet kan ontbreken is een kunstwerk aan de muur. Je komt binnen en je oog valt direct op de muur. Om deze elementen heen hoef je vaak geen andere accessoires te plaatsen. Eyecatchers in de woonkamer behoren zeker tot de interieurtrends van 2022.

4. Vormen

Een andere interieurtrend voor 2022 is het gebruik van organische vormen. Veel ontwerpen binnen het interieur en de meubels zelf zijn geïnspireerd op de natuur. Waar we vorig jaar vooral de vorm ‘rond’ terug zagen komen in de vorm van spiegels, vloerkleden en bijzettafels, zien we de organische vormen nu meer dan ooit. Denk zachter afgeronde banken, salontafels met een golvende shape en sculpturen. In 2022 zal deze trend zich doorzetten. Interieur waarin alles geordend en rechthoekig is een ‘streng’ en ‘dreigend’ gevoel, terwijl organische vormen weer vriendelijke emoties activeren in ons brein.

5. Kleurgebruik

Zoals je nu wel begrijpt, speelt de natuur een belangrijke rol in de verwachtte interieurtrends van 2022. De kleuren van het jaar 2022 staan dit jaar helemaal in het teken van het buitenleven. Denk aan groene tinten, maar ook grijstinten wat ook richting het blauw kan gaan.