1 The Four Agreements – Don Miguel Ruiz

Dit boek is een van de meest geliefde inspirerende, spirituele boeken. Roddel niet, vat dingen niet persoonlijk op, ga niet uit van veronderstellingen en doe je best. Deze vier inzichten zouden ervoor moeten zorgen dat we de dingen door een andere bril gaan bekijken en dat we een gelukkiger en vrij mens worden. Ruiz stelt dat wij de enige zijn die verantwoordelijk zijn voor ons geluk. Nu leggen we de verantwoordelijkheid vaak nog bij anderen. Liefde speelt in dit boek een belangrijke rol. De kracht van liefde kan ervoor zorgen dat jij in een hemel of in een hel zit. De eenvoud en de logica waarmee Ruiz dit verwoord, laat je denken waarom je hier zelf niet was opgekomen.

2 The Only Game in Town: Central Banks, Instability and Avoiding the Next Collapse -Mohamed A. El-Erian

 Als je de moderne wereldse economie wilt begrijpen, moet je dit boek zeker lezen. Ze zeggen dat de toekomst niet voorspeld kan worden, maar dit boek komt aardig in de buurt. El-Erian is een ontzettend heldere denker en omschrijft in dit boek precies wat er voor ons ligt en welke keuzes we moeten maken om niet weer de dupe te worden van een financiële crisis.

3 Moonwalking with Einstein: the Art and Science of Remembering Everything – Joshua Foer

De schrijver, Joshua Foer, was een van de vele personen die snel dingen vergat. Maar na een jaar van training, haalde hij de finale van de Memory Championship. Dit boek laat het onderzoek zien naar de capaciteiten en beperkingen van het menselijk brein. Dit boek beschrijft de verrassende  geschiedenis van ons geheugen, en hoe ons brein werkt.

inspirerende-boeken-lezen-manman

Foto via

4 The Hard Thing About Hard Things – Ben Horowitz

Waarom lijkt het runnen van een bedrijf altijd moeilijker dan het zou moeten zijn? Dit boek is een must-read voor alle CEO’s die een goedlopend bedrijf willen opzetten en runnen. Ben legt in dit boek zijn gedachten, angsten en problemen uit over geld, het snel groeien van zijn bedrijf en het uiteindelijke verkopen ervan. Om te slagen moeten we volgens Horowitz de problemen omarmen.

5 The Alchemist – Paulo Coelho

Dit boek beschrijft het verhaal van een mythe. Het doel van het boek is om je uit te dagen om een grote visie te hebben en het leert je dat het creëren en nastreven van je doelen hard werken kan zijn. Ten tweede stelt het boek dat je leert door te observeren. Er komen veel gebeurtenissen in het boek voor die je aan het denken zetten. Het boek is wereldwijd meer dan 35 miljoen keer verkocht, een echte klassieker die niet in dit rijtje mag ontbreken.

6 The Goal: A Process of Ongoing Improvement – Eliyahu Goldratt

Dit is het verhaal over een zakenman met serieuze problemen op het werk en in zijn relatie. Het wordt gezien als een roman, maar eigenlijk is het een boek waar je heel veel kunt leren over zaken en leiderschap. Het hoofdonderwerp van het boek is dat je in je dagelijkse en in je zakelijke leven je altijd moet afvragen ‘wat is het doel?’, voordat je actie onderneemt. Wanneer je je doelen duidelijk voor eigen hebt, zal je actieplan meer samenhangen met het bereiken van je doel.

 

FW 2010

Foto via

7 I Love You All the Time – Jessica Elin Hirchman en Jennifer Elin Cole

Dit is een kinderboek. Nu hoor ik je denken, hoezo is dit een inspirerend boek? Dit komt door de boodschap die dit boek wil overbrengen: Onthoud diegene die onvoorwaardelijk van je houden en je door dik en dun hebben gesteund. Vind tijd en maak tijd voor hen, want mensen die om je geven is het belangrijkste in het leven.

8 Double Your Profits in 6 Months or Less – Bob Fifer

Dit boek is een perfecte handleiding over hoe je een succesvol bedrijf moet runnen. Fifer geeft in dit boek hele goede adviezen om kosten drastisch te verminderen, de productiviteit tot het maximale te brengen en je winst in slechts 6 maanden te verdubbelen.

Het lezen van deze inspirerende boeken zet je zeker aan het denken en misschien zorgen ze er zelfs voor dat je je beseft dat je dingen anders moet gaan aanpakken in het leven. Met deze gewoontes haal jij de negativiteit uit je leven en dat is al een goed begin.