DE enquête

Wetenschappers hebben een enquête afgenomen in verschillende landen om erachter te komen in welke landen het meeste wordt ingedronken. De wetenschappers hebben 65.126 mensen uit 25 landen ge-enquêteerd en de resultaten zijn gepubliceerd in de Drug and Alcohol Review. Natuurlijk is er ook een winnaar uit de hoek gekomen: de Ieren. Maarliefst 85,4 procent van de Ieren vind het lekker om alvast wat te drinken voor ze naar de pub gaan. De tweede plaats is voor Noorwegen met 80 procent, opgevolgd door Nieuw Zeeland (87,7 procent) en Denemarken met 76,2 procent. De vijfde plaats is voor Engeland waar ongeveer 75 procent van de mensen een neutje neemt voor ze de deur uitgaan.

Nederland

Hoewel je misschien zou denken dat het anders zit, heeft Nederland niet extreem hoog gescoord bij de enquête. Volgens de cijfers behoren we tot de nette middenmoot. Uit de enquête bleek wel dat Nederlanders tot de top lachgas gebruikers horen.

NEW GIRL: L-R: Coach (Damon Wayans, Jr.), Jess (Zooey Deschanel) and Cece (Hannah Simone) cheer on Schmidt (Max Greenfield, R) during a round of the "True American" drinking game in the "Mars Landing" episode of NEW GIRL airing Tuesday, March 25 (9:00-9:30 PM ET/PT) on FOX. ©2014 Fox Broadcasting Co. Cr: Adam Taylor/FOX

Reden van de enquête

De onderzoekers die de enquête hebben afgenomen, wilden er achter komen wat de oorzaken zijn van indrinken. Ze concludeerden dat in de landen waar alcohol goedkoper is, mensen meer drinken en dus ook meer indrinken. Voor de landen waar de alcohol duurder is, geldt het tegenovergestelde. Hoe duurder de drank, hoe minder er ingedronken wordt dus. Niet heel onbegrijpelijk.

Indrinken wordt wereldwijd gedaan. Er is geen waar het niet gebeurd. Je hoeft je dus nergens zorgen over te maken als je een keer iets te diep in het glaasje hebt gekeken voor dat je naar de kroeg gaat. Heb je vanavond toevallig afgesproken met je vrienden om alvast een drankje te doen? Lees dan dit artikel over onze favoriete gin.