IKEA geeft een upgrade aan de lamp met een speaker

IKEA wil niet achterblijven als het gaat om de nieuwste snufjes. Daarom besloten ze een populaire lamp die al in het assortiment zat een nieuwe feature te geven. De nachtlamp is nu ook verzekerd van een speaker om nog meer sfeer te geven aan je huis.

Er was al een tijdje kritiek op de lamp alleen en daarom was er sowieso een upgrade nodig. Veel mensen waren in de veronderstelling dat de lamp was voorzien van een dimmer, maar dit bleek de aan- en uit knop te zijn. Dit heeft IKEA uiteindelijk vervangen en de lamp komt nu in twee delen: eentje voor de lamp en eentje voor de speaker. Dit zou het voor de consument makkelijker moeten maken om iets aan de lamp te vervangen, bijvoorbeeld de kap. Deze is nu verkrijgbaar in het zwart en het wit en deze is gemaakt van glas. Ook de basis van de lamp is in deze kleuren verkrijgbaar, dus je kunt het volledig zelf combineren zodat deze perfect in jouw interieur past.

ikea-lamp-spotify-speaker
Bron: IKEA

De basis van de lamp is een stuk neutraler dan de eerste versie. Mensen leken in eerste instantie namelijk best wel te schrikken van het ontwerp. Nu is deze wat neutraler gemaakt en toegankelijker voor de consument. Ook is de speaker nu te bedienen op zowel de basis zelf, maar ook via je telefoon.

Sonos is on board voor het geluid

IKEA is natuurlijk simpelweg een winkel dat spullen verkoopt voor je interieur. Ondertussen zijn ze redelijk gespecialiseerd in het licht-aspect, maar geluid is toch nog een ding. Gelukkig is Sonos fan van de lamp en heeft besloten mee te werken om ervoor te zorgen dat de lamp van het beste geluid is voorzien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door IKEA (@ikea)

De speaker heeft meer dan 100 muzikale functies en is te bedienen via de Sonos app. Ook kun je connecten met de speaker via Airplay 2 en Spotify connect. Mocht je al meerdere Sonos speakers in huis hebben, dan kan ook deze speaker connecten met de andere speakers om op elk apparaat dezelfde muziek door je hele huis af te spelen.

We kunnen wel stellen dat de lamp ├ęcht een upgrade is van zijn vorige versie. IKEA heeft in dit opzicht goed geluisterd naar de consument en de lamp is dus van alle gemakken voorzien. Bij ons is deze in ieder geval al aan het winkelmandje toegevoegd. Mocht je de lamp ook willen bestellen, dat kan op de site van IKEA voor een bedrag van nog geen 50 euro.