Een tape van zijn vriendin gevonden

Hij was door zijn vriendin gevraagd om iets op haar telefoon op te zoeken – hij was dus niet ongevraagd aan het rondneuzen – een onschuldige taak die uiteindelijk alles veranderde. Ze vroeg hem om door een chat met haar ex-vriend te scrollen op zoek naar een oud berichtje over een lekker restaurant, en daar ging het mis.

Terwijl hij de berichten doornam, gebeurde het vervelende: een oude intieme tape van zijn vriendin, opgeslagen in het gesprek, speelde automatisch af. Hij kon niet wegkijken en zag meer dan hij eigenlijk wilde zien…

Onverwerkte emoties door de tape van zijn vriendin

De man, die anoniem blijft, deelde zijn verhaal op Reddit. Hij benadrukte dat hij zijn vriendin vertrouwt en zeker weet dat ze hem niet bedriegt. De video was immers van voor hun relatie. Toch kon hij de beelden niet uit zijn hoofd zetten.

Zijn vriendin is zich waarschijnlijk niet eens bewust van het bestaan van de video. Ondanks dat, zit hij nu met een groot probleem: hoe gaat hij hiermee om zonder zijn relatie te beschadigen? “Ik heb het haar niet verteld omdat ik niet weet waarom ik dat zou doen. We waren niet samen toen de video werd gemaakt, maar ik ben gewoon verdrietig”, gaf hij toe.

Reacties van het Internet

Reacties op zijn verhaal varieerden van begripvol tot veroordelend. Sommigen vonden dat hij het gewoon moest vergeten, aangezien iedereen een verleden heeft. Anderen waren strenger en stelden dat het de verantwoordelijkheid van zijn vriendin was om zulke video’s te verwijderen zodra de relatie voorbij is. “Uit respect voor je nieuwe partner, zou je geen intieme foto’s of video’s van je ex moeten bewaren”, luidde een van de reacties.

De keuze: praten of vergeten?

De man staat nu voor een moeilijke keuze. Moet hij het gesprek met zijn vriendin aangaan en uitleggen wat hij heeft gezien, of moet hij proberen het zelf te verwerken en vergeten? Het feit dat de video nog steeds op haar telefoon staat, zou kunnen betekenen dat ze er niet helemaal overheen is, maar het kan ook gewoon een vergissing zijn. Wat de reden ook is, het is nu aan hem om te beslissen hoe hij verder wil gaan.