Exclusiviteit met je affaire

Hij is verward, een beetje ge├»rriteerd zelfs. Hij dacht dat hij het enige mannelijke extraatje in het leven van zijn affaire was. Maar of dat zo was? Nee, zij heeft blijkbaar een heel menu aan opties. Wanneer hij haar erover aanspreekt, haalt ze haar schouders op en zegt: “Waarom ben je verbaasd? We hebben nooit gesproken over exclusiviteit, en ach ja, jij bent toch getrouwd, dus ik dacht dat we gewoon casual bezig waren.” Ze heeft daar zeker een punt. Waarom zou zij niet met anderen mogen vozen, terwijl hij getrouwd is.

 

Gevoelens en hypocrisie

Hij kan het niet ontkennen, ergens doet het pijn. Hij had zich laten verleiden door de gedachte dat ze samen een geheime wereld deelden, maar nu begint het op iets heel anders te lijken. Hij voelt zich verraden en zelfs jaloers. Misschien heeft hij wel gevoelens voor haar ontwikkeld? Het besef komt bij hem binnen, maar toegeven? Dat kan hij niet. Het zou in ieder geval wel verklaren waarom hij er zo heftig op reageert.

Maar kom op, laten we ook even naar de realiteit kijken. Hij is degene die van twee walletjes eet. Hij is getrouwd en heeft een affaire, en nu wil hij ook nog exclusiviteit? Dat is wel heel erg hypocriet.

Het advies: eerlijkheid

Het advies dat hij van anderen krijgt, luidt als volgt: “Stop met de affaire en ga helemaal voor je vrouw. Of dat nu betekent dat je dan aan je huwelijk werkt of de scheiding aanvraagt. En als je echt niet kan stoppen met het zien van de andere vrouw, wees dan tenminste eerlijk tegen jouw echtgenote. Ze verdient het om te weten wat er aan de hand is.”

Eerlijk is eerlijk, deze mensen moeten een hoop aan zichzelf veranderen om in een huwelijk te zitten. En anders moeten ze er gewoon niet aan beginnen, op die manier doen ze in ieder geval geen anderen pijn.