Een onthullend moment

Zie dit eens voor je: je bent klaar om de grote stap te zetten en je partner ten huwelijk te vragen. Op dat moment zie jezelf waarschijnlijk alleen nog maar met die ene persoon, voor de rest van jullie leven. Verloofd zijn is immers geen kleinigheidje; het is een serieuze stap. En het huwelijk lonkt als de volgende mijlpaal. Het is een tijd van opwinding en verwachting voor beide partners. Misschien heb je het al meegemaakt, maar misschien ook niet.

Maar wat doe je als je er vervolgens na zes jaar achter komt dat je partner, ondanks jullie verloving, intiem is geweest met anderen? En dan beweert ze ook nog dat het ‘geen bedrog’ is, omdat jullie niet getrouwd zijn. Dat zou bij de meesten van ons tot woede leiden, zo ook bij deze man.

Een schokkende ontdekking

Hij zocht zijn toevlucht tot Reddit om zijn verhaal te delen: ‘Angie (24) en ik (24) zijn al zes jaar samen en wonen nu een jaar samen. Vorige maand vroeg ze me ten huwelijk. Gisteren zag een vriend van mij haar in een nachtclub met een andere man. Ze stonden niet gewoon te dansen. Ze waren aan het zoenen. Hij stuurde me een foto en ik confronteerde haar ermee.’¬†aldus de anonieme man.

Hij vertelt dat ze toegaf dat ze met andere mannen slaapt, maar dat ze nooit officieel besproken hebben over exclusief zijn. En ze zijn nog niet getrouwd, dus het is toch geen bedrog! Wacht wat? Zo werkt het niet. Toch?

Van partner, naar verloofde, naar onbekende

De man werd woest: “Wat een onzin! We zijn nota bene verloofd.” Hij heeft geen idee wat hij nu moet doen. Hij is uit haar appartement vertrokken en heeft alleen zijn eigen spullen meegenomen. Alle cadeaus dat ze hem heeft gegeven, dat houdt ze maar lekker zelf.

Lezers waren verbijsterd door Angies argumenten. Je bent tenslotte zes jaar samen, woont een jaar samen en bent verloofd. Dat kan je je partner niet aandoen. Gekker moet het toch ook niet worden.