Iedere dag een ei is gezond

Voedings- en gezondheidsexpert Joy Bauer vertelt dat eieren goed zijn voor je hart. Veel mensen verbaast dat omdat eieren cholesterol bevatten. Bauer noemt dat idee ‘ouderwets’. Wanneer het cholesterol hoog is in een voedingsmiddel, betekent niet dat het je een hoog cholesterolgehalte in je bloed zal krijgen.

Op een Harvard-studie is aangetoond dat eieren – met dooier en al – goed zijn voor een gezond dieet. Eieren werden niet in verband gebracht met een verhoogd risico op hartaandoeningen. Na het onderzoek heeft de American Heart Association nu het eten van volledige eieren goedgekeurd als onderdeel van een algeheel gezond dieet. Dat is natuurlijk geweldig nieuws, want de meeste voeding zit namelijk in de dooier. Als het op de hoeveelheid aankomt, wordt wel aangeraden één ei per dag te eten, dus gemiddeld zeven per week (voor de rekenwonders). “Zeven eieren per week om je hersenen en lichaam te helpen pieken”, zegt de expert.

redenen waarom jij iedere dag een ei moet eten

De tweede belangrijke reden waarom jij elke dag een ei moet eten is omdat ze choline bevatten. Choline is een zeer belangrijke voedingsstof waar we geen genoeg van kunnen krijgen. Choline helpt de cognitieve functie, stemming en je geheugen te verbeteren. De stof houdt onze hersenen slim en lekker scherp. Een ei bevat ongeveer 30 procent van onze dagelijkse behoefte choline en dat is best veel als je bedenkt dat 90 procent van de Amerikanen niet genoeg binnenkrijgt. Het bevat een heleboel B-vitamines. B-vitamines hebben heel veel rollen in het lichaam die erg belangrijk zijn, maar een enorme taak is de energieproductie.

Ben jij nu keihard bezig met een dieet, maar blijft het uitkiezen van de juiste maaltijden toch nog lastig? Lees dan over de stiekeme dikmakers die killing zijn voor jouw dieet.