Wat zijn goede thema’s voor een feest?

Om een feestje te geven, moet je tegenwoordig met de leukste thema’s komen. Mensen die op jouw feest komen, moeten het wel kunnen waarderen en erin mee kunnen gaan. Verder wil je natuurlijk dat iedereen in thema komt. Doe dit door voor het feest op de uitnodiging duidelijk te maken dat er een dresscode is. Als je nog geen flauw idee hebt over welk thema je moet kiezen, staan hieronder verschillende ideeën voor de beste themafeestjes in 2022.

1. Carnaval

Er is een grote kans dat dit jaar het grote carnavalsfeest (weer) niet doorgaat. We hebben het al een jaar moeten missen, maar willen het niet voor een tweede keer op rij missen. Daarom moet je maar je eigen carnavalsfeestje bouwen! Met dit feestthema komt iedereen verkleed hoe hij of zij wil. Er zijn mensen die zoveel van carnaval houden dat het iedere dag wel carnaval zou mogen zijn. Laat iedereen carnavalskleding kopen en vier hoe jij het wil. Alaaf!

2. Artiesten

Het themafeestje met als thema artiesten is voor iedereen leuk. Je kan verkleed als een echte popster. Denk niet alleen aan de artiesten van nu, maar ook aan die van vroeger. Wie heeft niet ooit in zijn of haar leven de wens gehad eruit te zien als een echte artiest?

Neighbors 2: Sorority Rising (2016)

3. Netflix-personages

Heb jij altijd de hoofdpersoon uit jouw favoriete film of serie willen zijn? Dit is de kans. Je kan je helemaal uitleven naar je favoriete personage. Je kan er voor kiezen om alleen te gaan of natuurlijk als duo. Als duo kan je denken aan de mega populaire serie Squid Game. Bij een Squid Game pak kan je kiezen tussen de deelnemer of de manager.

4. Topsporters

Als een van de themafeestjes kan je verkleed je als topsporters. Je favoriete voetballer, basketballer, noem het maar op. Iedereen ziet er hartstikke sportief uit en heeft een uitstekende conditie om te gaan dansen. Als je van plan was om een wat groter themafeestje te geven, dan kunnen je gasten zelfs komen als teams of verschillende spelers van een team.

5. Disco fever

Om het thema disco fever goed aan te pakken, moet je even terug in de tijd. Terug naar de disco uit de jaren ’80. Je weet waarschijnlijk al precies welke moves daarbij horen. De discobal draait in het rond en op de dansvloer maakt iemand breakdance moves uit de jaren ’80. Dat kan alleen maar een disco 80’s party themafeest zijn. Vrouwen trekken een minirok of hotpants aan, zetten een grote zonnebril op en dragen schoenen met plateauzolen. Mannen zetten een Afro-pruik op, trekken een strak hemd aan, een broek met wijde pijpen. Heerlijk om een avondje te ontsnappen aan 2022.