I Dina Händer gooit je in het diepe

In de eerste aflevering van de Netflixserie, I Dina Händer, worden we meteen in het diepe gegooid. In een verlaten speeltuin in een achterstandswijk zien we hoe een tiener genaamd Dogge een leeftijdsgenoot neerschiet, zonder duidelijke reden. De gebeurtenis roept vragen op die de rest van de serie zal proberen te beantwoorden. Wat is de reden dat hij zijn beste vriend neerschiet? Hoe is zijn tienerleven verbonden met criminaliteit?

Dogge Scandinavische Netflix Serie

De pijnlijke kant van de maatschappij

Achter de brute daad van Dogge schuilt een wereld van complexiteit en lastige relaties. Het scenario, geschreven door Alex Haridi (bekend van “Quicksand”), laat zien hoe problemen in de wijk langzaam ontstaan. Ze laten zien hoe jongeren, zoals Dogge en zijn vriend Billy, mee gezogen worden in de problemen. Maar het laat ook de pijnlijke kant van de maatschappij zien: kwetsbare jongeren die niet de goede hulp krijgen.

De serie biedt geen rooskleurig beeld van de plaats van handeling, maar dat maakt het juist heel aangrijpend. Het toont de realiteit van het leven binnen deze samenleving. Hoop en wanhoop gaan samen en dat hebben ze in deze serie goed weten te verbeelden.

Bekijk de trailer in de YouTube-video hieronder:

 

De getalenteerde cast in I Dina Händer

Met de getalenteerde cast is het dan ook niet heel moeilijk. Olle Strand heeft de rol van de tiener Dogge op zich genomen. Yasir Hassan maakt indruk als de vriend van Dogge, Billy. Agent Farid, gespeeld door Yasir Hassan, wordt geconfronteerd met de complexiteit van de situatie en de vraag of hij dit had kunnen voorkomen.

Geen perfecte score op IMDB

Hoewel de serie I Dina Händer geen perfecte score behaalt, scoort het toch een respectabele 6.5/10 op IMDb. Kijkers prijzen de serie om zijn realistische weergave van sociale problemen en de krachtige acteerprestaties van de cast.

Mis deze aangrijpende Scandinavische dramaserie niet en zet I Dina Händer hoop je Netflix kijk lijst.