Wie is Wim Kieft?

Willem Cornelis Nicolaas ‘Wim’ Kieft is geboren op 12 november 1962 in Amsterdam. In 1980 debuteerde hij in het betaald voetbal. Hij speelde toen voor Ajax onder een van de beste trainers die ons land ooit gekend heeft, Leo Beenhakker. Hij stond toen samen met onder andere met Johan Cruijff en Marco van Basten op het veld. In 1883 vertrok de voetballer naar SC Pisa, de club waar hij drie seizoenen heeft gespeeld voordat hij naar Torino ging. In 1987 kwam hij weer terug in Nederland. Ditmaal speelde hij voor PSV, de club waar hij tot het einde van zijn carrière zou spelen.

Hij won in 1988 als onderdeel van het Nederlands elftal het EK. Daarna deed hij in mee aan het WK 1990 en het EK 1992. Helaas konden ze het resultaat op het EK niet evenaren. Na zijn carrière als profvoetballer was hij te zien als voetbalspecialist voor televisiezender Sport1. Ook was hij een lange tijd een van de vaste gezichten van Voetbal Inside en de onofficiële opvolger Veronica Inside. Vandaag de dag is Wim Kieft nog weleens te zien bij Vandaag Inside waar hij zijn contract heeft verlengd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vandaag Inside (@vandaaginside)

De verslaving van Wim Kieft

In 2014 werd bekend dat de oud-voetballer maar liefst achttien jaar lang verslaafd was aan cocaïne. Zelf zegt hij dat het kwam door de prestatiedruk. Datzelfde jaar kwam zijn boek Kieft uit, met veel aandacht naar zijn alcohol- en drugsverslaving. Dit boek was het best verkochte boek van 2014 en won de NS Publieksprijs en de publieks- en vakjuryprijs voor het beste sportboek van dat jaar. Kortom, een groot succes.

Het herenhuis in Haarlem

Ondanks zijn verslaving in het verleden gaat het financieel eindelijk weer goed met Wim en dat is ook te zien aan het huis in Haarlem wat hij kocht voor 1.285.000 euro. Het stekje heeft een woonoppervlak van 248 vierkante meter en totaal negen kamers. Er zijn vijf slaapkamers, een eetkamer en twee badkamers verspreid over meerdere verdiepingen. Daarnaast heeft hij een luxe keuken die van alle gemakken is voorzien, een voortuin en een achtertuin van 75 vierkante meter. Geen misselijk huisje dus voor de voormalig voetballer.

Zie hieronder een aantal foto’s van het nieuwe herenhuis of kijk op Bekendeburen:

Het herenhuis van Wim Kieft

Woonkamer Wim Kieft