“Een zeer bijzonder, unieke object” op Funda

Zeer bijzonder, uniek object” staat er op de website van Funda. De woning is rond 1855 gebouwd als brugwachterswoning, tegelijkertijd met de klapbrug over de Harlinger trekvaart (nu het Van Harinxmakanaal). Het huis is alleen maar over water bereikbaar en het bezichtigen van de woning is daardoor niet mogelijk.

Je neemt wel een grote stap terug in de tijd in deze woning. Zo is er namelijk geen drinkwater, gas of elektriciteit. Daarnaast is de woning ook in slechte staat van onderhoud, maar staat dus wel op een zeer inspirerende locatie. De bestemming is een permanente bewoning maar dagrecreatie is ook toegestaan.

vondst funda uniek huis

Wat heeft de woning in Dronryp te bieden?

De entree bevindt zich aan de zijkant van het huis, hier vind je gelijk de smalle trap naar de bovenverdieping. De woonkamer wordt van de eetkamer gescheiden door meerdere grote houten ramen en een deur.. Aangebouwd aan de woning, naast de entree, is het toilet. Maar aangezien er geen stromend water is, moet deze doorgespoeld worden met een emmer buitenwater. Er is een oude regenwaterput aanwezig. Je gaat dus écht terug in de tijd. De bovenverdieping kan als berging gebruikt worden en heeft openslaande deuren voor frisse lucht.

De woning heeft naast tuin dus ook water rondom. Wil je echt tot rust komen? Dan is dit wel een ideaal plekje. Er zijn verder namelijk geen buren in de buurt. Een prachtige locatie om heerlijk tot rust te komen, een boekje te lezen, landschappen te schilderen of juist gewoon lekker te luieren. Geïnteresseerd in het huisje? Dan moeten we je helaas teleurstellen. De vraagprijs die op Funda vermeld staat is 85.000 euro en het is onduidelijk welk bedrag de koper daadwerkelijk heeft betaald.

Hieronder vind je meer foto’s van de woning (Funda):

oude foto unieke vondst funda

woning funda friesland goedkoop te koop

huis friesland unieke vondst