Een antiek pand in het zuiden van het land

De woning in Budel-Dorplein stamt uit 1905 en maakt deel uit van de rijke geschiedenis van het dorp. Het dorp – en daarmee ook de woning – is omgeven met landelijk gebied. Budel-Dorplein ligt in het zuidelijkste puntje van de provincie Brabant en ligt daarmee tegen de grens van België aan. Daarnaast grenst het dorp aan de provincie Limburg. Geen saaie omgeving dus, zeker niet als je gek bent op de natuur.

In de directe omgeving bevinden zich verschillende natuurgebieden. Aan de oostkant van Budel-Dorplein ligt natuurgebied Loozerheide, dat honderden hectare groot is. Het gebied bestaat uit onder meer natte heide, moeras, naaldbos en zandverstuiving. Wat betreft fauna vind je hier onder andere halfwilde runderen en paarden, houtsnippen, waterpiepers en kleine bonte spechten. In dit natuurgebied vind je eveneens de Looserplas, die zich uitstekend leent voor een wandeling met of zonder honden.

Binnenkijken in de riante woning in Budel-Dorplein

Zoals gezegd kenmerkt de woning zich door veel ruimte, maar ook door de speelse indeling en een fraai uitzicht op de tuin. Via de entree heb je toegang tot de ontvangsthal, die bestaat uit een garderobe en een meterkast. Deze hal verleent toegang tot de eetkamer en de eetkamer, die zich in dezelfde ruimte bevinden. Toch bevinden beiden zich op een ander niveau, aangezien de eetkamer in een lager gedeelte van de ruimte is gelegen. In het verhoogde gedeelte van de begane grond bevindt zich de woonkamer, die is uitgerust met een schouw met houthaard. In het midden van de kamer is het trappenhuis gevestigd. Deze verschaft zowel toegang tot de bovenste verdiepingen als het souterrain dat zich in de kelder bevindt. Het souterrain is de perfecte plek voor een berging en is voorzien van wateraansluiting. Een charmante en sfeervolle benedenverdieping dus, met legio mogelijkheden wat betreft stijl.

woning brabant funda

Een keuken met de meest geavanceerde apparatuur

Grenzend aan de eet- en woonkamer bevindt zich de keuken, die is gelegen in de aanbouw van het huis. De kamer kenmerkt zich door een hoekopstelling, die is afgewerkt met lichte kleuren. De keuken is voorzien van allerhande luxe inbouwapparatuur. Zo vind je er onder andere een granieten aanrechtblad, een gaskookplaat met afzuigkap, een rvs-spoelbak, een koelkast, een combi-magnetron en een vaatwasser. Daarnaast is er plaats voor een kleinere keukentafel en biedt de ruimte eveneens uitzicht op de tuin.

huis keuken te koop brabant

Achter de keuken bevindt zich de verrassing van het huis: op de begane grond vind je namelijk eveneens een badkamer. En niet zomaar een badkamer, maar een met een bubbelbad, een separate douchecabine, een vaste wastafel en een elektrische designradiator. Bovendien is de begane grond voorzien van een toiletruimte met een wandcloset en een fonteintje.

De eerste en tweede verdieping van de woning

De kamers op de bovenste verdiepingen bereik je met de karakteristieke trap. Hier vind je wederom kamers met niveauverschil, wat de woning uniek en speels maakt. De master bedroom is riant: aansluitend vind je een heuse kleedruimte, die je met een aantal traptreden naar beneden kunt bereiken. Deze kleedkamer biedt genoeg ruimte voor meerdere kledingkasten. Achter de kleedruimte bevindt zich een tweede, ruimere badkamer. Deze bevat een toilet, een dubbele vaste wastafel met meubel, een douchecabine met thermostaatkraan, een regendouche en een handdouche. De tweede slaapkamer bevindt zich weer enkele treden hoger dan de andere kamers en is voorzien van vloerbedekking. Op de tweede verdieping vind je een derde, royale slaapkamer met een raam in de zijgevel. Wederom een aantal traptreden hoger is nog een vierde kamer te vinden, die eveneens een dakraampje bezit.

woning brabant funda

De woning heeft bovendien een meer dan ruime tuin

Aan de voorzijde van het woonhuis tref je het riante buitenverblijf. De woning is in de bosrijke omgeving gelegen  van Oud-Dorplein. Vanaf de openbare weg loopt een kiezelpad tot aan de voordeur, die tevens gebruikt wordt als oprit. Opvallend is de grote hoeveelheid ruimte die de buitenruimte bezit. De tuin is voorzien van een groot gazon met borders en aan de overkant van de weg is een bosperceel gelegen waar de hele woning op uitkijkt. Tegenover de woning is eveneens een bos gelegen met daarachter een grote plas, genaamd De Hoort. De woning, inclusief de buitenruimte, staat momenteel te koop voor een bedrag van 389.000 euro k.k. Een koopje, als je het ons vraagt! Let wel: bij aankoop van deze woning is in de koopakte een waarborgsom opgenomen ter grootte van 10% van de koopsom. Bekijk hieronder meerdere foto’s (bron: Funda):

woning brabant funda

woning brabant funda

woning te koop met grote tuin in budel