Het verhaal van House

Dr. Gregory House is een specialist in diagnostische geneeskunde en leidt een team van artsen met verschillende specialisaties. Samen worden ze ingeschakeld om mysterieuze medische gevallen op te lossen die andere artsen niet kunnen verklaren. Het hoofdpersonage wordt gekarakteriseerd door zijn cynisme, sarcasme en onconventionele benadering van zijn werk.

De serie House neemt je niet alleen mee in de medische wereld, maar ook het persoonlijke leven en de relaties van Dr. House spelen een grote rol. Zo is er zijn vriendschap met Dr. James Wilson, een oprechte oncologisch arts die fungeert als zijn geweten en tegenpool. Daarnaast speelt ook de relatie tussen Dr. House en zijn werkgever, Dr. Lisa Cuddy, een prominente rol in de serie.

Een cruciaal aspect van het karakter van Dr. Gregory House is zijn fysieke beperking. Hij is gehandicapt aan zijn rechterbeen en loopt met behulp van een stok. Deze chronische pijn heeft geleid tot een verslaving aan pijnstillers. De serie besteedt veel aandacht aan de worstelingen van Dr. House met zijn fysieke beperking en verslaving, maar ook aan zijn eenzame liefdesleven

Bekijk hieronder de trailer van House seizoen 1:

 

Een serie met een indrukwekkende cast

De sterke cast van House draagt in grote mate bij aan het succes van de serie. Hugh Laurie schittert als Dr. Gregory House en weet op indrukwekkende wijze de complexe persoonlijkheid van het hoofdpersonage tot leven te brengen.

Daarnaast verdienen ook Robert Sean Leonard als Dr. James Wilson, Lisa Edelstein als Dr. Lisa Cuddy en de rest van het team van artsen lof voor hun sterke acteerprestaties.

IMDb en Rotten Tomatoes zijn positief

Met een IMDb-score van 8.7 en Rotten Tomatoes-scores van 90% (Tomatometer) en 96% (Average Audience Score) is het duidelijk dat deze serie geliefd is bij zowel critici als de ‘normale’ kijker.

Al met al kunnen we dus wel stellen dat deze serie een aanrader is. House is vanaf 1 februari 2024 te zien op Netflix.