Het restaurant staat bekend om het fijne terras, dat zomers rijk gevuld is met Amsterdams schoon. Dat was nu niet het geval, want het was een graad of zeven. Dus we hebben er toch maar voor gekozen binnen te gaan zitten.

hotspot-herengracht-2

De entree is tof. Een wand gevuld met lichtjes verwelkomd je warm en bracht ons direct in kerstsferen. De bediening begroette ons enthousiast. We kozen een plek aan de voorkant van het restaurant waar de tafeltjes vrij dicht op elkaar stonden, dus mocht je wat privé onderwerpen willen bespreken met een Tinderdate, wil je wellicht iets meer bewegingsvrijheid. Wij hadden geen Tinderdate, so no wurries. Naast ons zaten vier mooie vrouwen, dus intimiteit was alles behalve erg.

DSC09582

Het eerste biertje was er een van ’t IJ; een IPA. Van ’t IJ hebben ze overigens heel het assortiment van, dus leef je uit. Tijdens het binnentikken van de IPA (op lege maag, dus dat begon lekker), gooiden we een blik op de kaart. Keuzestress. Alleen het kiezen van een voorgerecht was al een lastige opgave, het zag er allemaal nice uit; langzaam gebraden hert, rilette van makreel of een sashimi van MRIJ rund. Come on, hoe kan een man hieruit kiezen?! Gelukkig gaf de bediening goed advies en viel de keuze voor de sashimi. Top keuze. Mals en niet te zuur. Een heerlijke merlot ernaast. Aan de kennis van de bediening schortte het niet. Hij wist goed te onderbouwen waarom we welke wijn bij welk gerecht geserveerd kregen. Zo kregen we een wat zwaardere Sangiovese bij het hoofdgerecht, wat een langzaam gegaarde lamsschenkel was, die z’n naam eer aan deed door zo van ’t bot te vallen.

hotspot-herengracht-5De achtergrond muziek werd verzorgd door Jesse Boykins III en Jordan Rakei. Daar werden we blij van tijdens het drinken van een voortreffelijke port, waardoor die tien meter richting het toilet ineens zwaar werden. 

Al met al was de ambiance nice. Niet intens spectaculair, maar wel gemoedelijk. Het eten was lekker en de bediening had verstand van zaken. Dat was top. Mocht je nog lekker willen doorzakken kan dat in de bar, een verdieping lager.

Restaurant Herengracht is zeker de moeite waard, ook in de winter.

hotspot-herengracht-4

Stijltips voor Restaurant Herengracht

Het restaurant is heel toegankelijk, maar kom niet te informeel aan. Je redt jezelf prima in een nette denim, overhemd of knitwear, paar brogues of formelere sneakers.