De verhaallijn van The First Omen

In The First Omen wordt een jonge Amerikaanse non, Margiet Daino, naar Rome gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen. Tijdens haar verblijf krijgt ze twijfels over haar eigen geloof door de duisternis die ze tegenkomt. Ze komt achter een vreselijke samenzwering die hoopt op de geboorte van het vleesgeworden kwaad. De film werd in Rome opgenomen en speelt zich in de jaren zeventig af. Het is een directe prequel op de eerste film in franchise (The Omen uit 1976). De film was erg succesvol destijds en ook van deze film zijn de verwachtingen hoog.

In de trailer van de film schrik je waarschijnlijk al bij de eerste beelden, waar je een vastgebonden vrouw op een tafel ziet, omringd door artsen. De tagline in de trailer – ‘How do you control people who no longer believe? You create something to fear‘ – zorgt alleen al voor angst bij kijkers.

Bekijk de trailer van de horrorfilm The First Omen:

Wie spelen er in de nieuwe horrorfilm?

In de film wordt de hoofdrol gespeeld door Nell Tiger Free, ook wel bekend van de horrorserie Servant. Verder zullen andere veel belovende acteurs zoals Tawfeek Barhom, Sonia Braga, Ralph Ineson, Charles Dance en Bill Nighy te zien zijn. De film werd geregisseerd door Arkasha Stevenson naar het script van Tim Smith en Keith Thomas.

Deze angstaanjagende horrorfilm is vanaf 5 april 2024 te zien in een geselecteerd aantal Nederlandse bioscopen. Durf jij te kijken? Alleen dan kan jij een mening hebben of dit dé engste film is van het jaar.