Wat zijn de horlogetrends van 2022?

Misschien zit je eraan te denken om voor jezelf (of misschien wel voor iemand anders) een nieuw horloge te kopen? Kijk dan vooral niet doelloos verder! Hieronder vind je de belangrijkste horlogetrends van 2022. Eén ding is zeker: wat je stijl ook is, er is voor elk wat wils.

 

1. Vintage en klassieke horloges

We beginnen met de meest ‘tijdloze’ trend. Met de vintage en klassieke horloges zit je eigenlijk nooit fout. Door een dunne kast, een minimalistische klok en een leren band is dit het perfecte horloge voor eigenlijk elke gelegenheid. Je kunt deze horloges dragen bij een formele outfit, maar ook zeker casual in het dagelijks leven.

klassiek horloge bruin leren band

Klassiek Horloge

Leder €60 (DEAL) Shop nu

2. Minimalistisch stalen horloges

Een accessoire kan nog zo mooi zijn, maar hoeft niet altijd heel erg op te vallen. Daarom kun je ook kiezen voor een minimalistisch horloge. Een simpel horloge kan al een heel verschil maken en het maakt je outfit compleet. Met minimalistisch horloge zit je in principe nooit fout, het kan bij elke gelegenheid op elk moment.

horloge trends 2022 stalen horloges heren

Stalen horloge

Zwarte wijzerplaat €150 Shop nu

3. Horloges met gekleurde wijzerplaat

Een minimalistisch horloge kan helemaal je ding zijn en zal nooit uit de mode raken. Maar wat als je wat meer wil opvallen met dit geweldige accessoire, dan is één van de horlogetrends van 2022 het horloge met een gekleurde cijferplaat. Kleur wordt heel veel teruggebracht in sieraden de afgelopen tijd en ook dit jaar nemen we die trend mee, dus ook in onze horloges. Verder kun je zelf kiezen welke kleur de wijzerplaat heeft en de kleur en het materiaal van de rest van het horloge heeft. Met deze stijl van horloges kun je ook heel goed kleuren combineren als het gaat om je outfit. Je kunt in principe – als je bankrekening het toelaat – meerdere kleuren aanschaffen om te combineren bij je outfits. Ga bijvoorbeeld voor een horloge met een donkerblauwe wijzerplaat en draag een navy T-shirt erbij. Een klein detail: maar zéér stijlvol.

horloge donkerblauw wijzerplaat zwarte band

Horloge

Gekleurde wijzerplaat €117 Shop nu

4. Sportieve retro horloges

Misschien ken je de horloges nog wel die we vroeger droegen. Het sportieve model met veel details. Deze trend van vroeger is één van de horlogetrends van dit jaar. Gelukkig is het nu een stuk minder kinderlijk dan vroeger – er staan dit keer geen tijgers of Spiderman op – maar nog steeds in dezelfde sportieve retro stijl. Als dit type horloge bij je outfits past, dan staat het geweldig. Het is een horloge die de perfecte balans beschikt van sportief en klassiek.

zwart horloge zwarte band wijzerplaat

Retro horloge

Zwart €75 (deal) Shop nu

5. High-end smartwatches

Een van de grootste uitvindingen van de afgelopen paar jaar, de smartwatches. Toch is het jammer dat bepaalde modellen nou niet altijd even stijlvol zijn. Gelukkig zijn ook in dat opzicht veel ontwikkelen geweest. De smartwatches zitten nu eindelijk in een jasje die heel stijlvol is. Ze zien eruit als normale horloges, maar dan nog slimmer dan dat met een stuk meer functies en andere snufjes. Wederom zijn er in dit opzicht heel erg veel modellen. Je kunt voor een futuristisch schermpje om je pols gaan, maar je kunt ook voor een klassieke smartwatch gaan.

garmin smartwatch trends 2022

Smartwatch

Garmin €235 Shop nu

Nu je weet wat de horlogetrends van 2022 zijn, is het alleen nog een kwestie van het horloge aanschaffen. Maar welk merk kun je nu het beste halen? Misschien zit hét merk voor jou tussen de 20 best verkopende horlogemerken van dit moment.