Timberland

Timberland is een merk dat we vaak associëren met het ietwat ruigere terrein en dus ook het leven dat hierbij past. Echter, zeker wanneer we naar hun horloges kijken, kunnen we al gauw stellen dat het merk ook de kunst van het verfijnde wel aardig onder de knie heeft. Wanneer we aan Timberland denken, dan denken we al gauw aan hun iconische boots. Toch is dat al lang niet meer het enige wat het merk te bieden heeft. Met een reeks stijlvolle, robuuste horloges is er – zeker voor ons mannen – genoeg anders te vinden dan enkel schoeisel.

Wat ons betreft zijn we in de perfecte tijd van het jaar aanbeland om deze horloges eens wat nader toe te lichten. Wie weet ben je nog druk met het samenstellen van een wishlist over wat je wel als potentieel kerstcadeau zou willen ontvangen. Misschien zoek je wel iets voor een vriend, familielid of partner. Een horloge werkt altijd, zeker wanneer het om een man gaat.

ultieme cadeau voor de horloge liefhebber met deze timberland horloges MAN-MAN 2

15270JSB/02 Horloge

Timberland €159,00 Shop nu
ultieme cadeau voor de horloge liefhebber met deze timberland horloges MAN-MAN

14645JS/03M Horloge

Timberland €139,00 Shop nu

Voor iedere man een ander horloge

Wat wij essentieel vinden wanneer we op zoek zijn naar een specifiek horlogemerk, is de veelzijdigheid in hun modellen. Het is belangrijk dat je met verschillende wensen terecht moet kunnen bij een horlogemerk. Wat ons betreft is Timberland daar goed in geslaagd. Het merk is niet waar je moet zijn voor een elegante, simplistische dress watch – maar dat doet er totaal geen afbreuk aan. Integendeel: de huidige designstijl is de perfecte verwezenlijking van de waardes zoals Timberland die nastreeft.

Als merk zijnde moet ieder product een stukje DNA dragen van het merk en in onze optiek doen de horloges van Timberland dat uitermate goed. De horloges combineren het stoere, robuuste karakter van het merk, met de gedetailleerde insteek zoals we die mogen verwachten van horloges. Het is een prima balans wat dat betreft. Ze zijn het ultieme accessoire voor ’t ruigere terrein en door hun goede kwaliteit heb je er enorm lang plezier van.

Er zijn verschillende stijlen aanwezig. Zo heeft het merk een reguliere three-hand met datumaanduiding op 3 uur, maar ook een aantal sportieve chronografen. Ieder horloge met een karakteristiek kenmerk van Timberland. Zo heeft het Blake horloge het logo van Timberland in de wijzerplaat staan en net als alle andere horloges ook op de band. Het nieuwe Henniker II model wordt gekenmerkt door de vele facetten. Zo is er het boom-logo in ’t centrum van de wijzerplaat, dat dan weer drie sub-dials voor zich moet dulden met daarop verschillende soorten informatie – afhankelijk van het model.

ultieme cadeau voor de horloge liefhebber met deze timberland horloges MAN-MAN 3

15270JS/02 Horloge

Timberland €139,00 Shop nu
ultieme cadeau voor de horloge liefhebber met deze timberland horloges MAN-MAN

15249JS/03 Horloge

Timberland €159,00 Shop nu

Het horloge voor de man die een uitgesproken horloge zoekt

De horloges van Timberland zijn een prima cadeau voor de man die graag iets draagt wat gezien mag worden. Begrijp ons niet verkeerd, héél uitgesproken is nooit goed, maar een horloge mag best wel wat opvallends hebben. Met deze horloges ben je klaar voor iedere situatie, op de meest stijlvolle manier die je kunt bedenken. Het detail kent vele mooie details en de combinatie van contrasterende kleuren maakt dat ze zeer veelzijdig zijn.

Het is zelfs een goede combinatie om ze te dragen met een NATO-strap. Alle horloges zijn water-resistant tot een diepte van 50 meter, dus een beetje water is geen probleem. Wat ons betreft een goed, aantrekkelijk horloge voor een nette prijs. Mocht je interesse hebben dan is het beslist een aanrader om Hudson’s Bay te checken. In de winkels zijn alle modellen beschikbaar, online slechts een deel – overweeg dit dus even.