De knotsgekke Hublot Big Bang Tourbillon Neon Saxem van Nicolas Cage

Nicolas Cage had tijdens het filmfestival van Cannes een ware blikkenvanger om zijn pols. Met een indrukwekkende diameter van 44 millimeter is dit horloge behoorlijk te noemen, of je nu aangetrokken wordt door de gedurfde kleur of niet. De kast, gemaakt van Saxem, een materiaal dat gebruikt wordt in ook bijvoorbeeld satellieten en lasers, is werkelijk waar schitterend. Het resultaat is een felgeel horloge die bijna gloeit en aanvoelt als een high-tech speeltje regelrecht uit een Spy Kids film.

Hublot staat bekend om het werken met unieke soorten saffier en dit horloge is daarop geen uitzondering. De wijzerplaat is een waar kunstwerk: onder het kristal is het automatische, zogeheten HUB6035-uurwerk (je moet het maar kennen) volledig zichtbaar. Met een micro-rotor op 12 uur en een tourbillon op 6 uur, lijken de uurwerkcomponenten te zweven dankzij drie onzichtbare bruggen. Voeg daar een bijpassende transparante knalgele rubberen band met vouwsluiting aan toe, en je hebt een horloge dat ondanks zijn omvang verrassend licht is dankzij het gebruik van het materiaal Saxem. Het prijskaartje is echter allesbehalve licht, met een kostenplaatje van ongeveer 200 duizend euro voor één van de slechts 50 geproduceerde en hiermee uiterst exclusieve exemplaren.

horloge

Hublot en hun rare streken

Het horlogemerk Hublot staat er om bekend vaak peperdure en metalen kasten te combineren met rubberen banden, geïnspireerd door scheepspatrijspoorten (‘hublot’ in het Frans). Bekend om hun grote en opvallende profielen, felle kleuren en unieke materialen. Hublot-horloges zijn allesbehalve subtiel (maar wel gaaf en vooral peperduur).

Cage is zelf al jaren een verzamelaar van kleurrijke horloges. Ook is hij geen onbekende voor Hublot. Eerder werd hij gespot met de Big Bang Unico Red Sapphire, een vergelijkbaar geavanceerde horloge met een robijnrode kast en zwarte rubberen band. Als ster van bizarre thrillers en grootse actiefilms past de Neon Saxem perfect bij Cage’s, laten we zeggen, excentrieke persoonlijkheid.