Om welke pols moet je een horloge dragen?

Het dragen van een horloge is erg populair bij mannen. Iedereen draagt zijn horloge op de manier waarop zij het prettigst vinden. De pols die het minst actief is, is de niet dominante kant. De regel: om deze pols draag jij je horloge. Als jij bijvoorbeeld rechtshandig bent, draag jij het horloge om je linkerpols. Ben jij linkshandig? Dan draag jij je horloge om je linkerpols. Maar waarom?

Wanneer je even snel moet kijken hoe laat het is, dan kun je rustig naar de tijd kijken zonder dat jouw andere hand hoeft te stoppen met andere activiteiten. Ook draagt het horloge een stuk fijner aan je niet dominante kant omdat je met schrijven bijvoorbeeld geen last heb van het horloge dat elke keer langs de tafel schuurt. Om welke pols jij je horloge draagt, heeft dus meer te maken met handigheid dan dat het stijlvoller is. Je horloge staat even stijlvol om zowel je rechterpols als je linkerpols.

De regel van de oude stempel

Toch zijn er veel mensen die het horloge om hun linkerpols dragen, terwijl het de dominante kant is. Tot de jaren 60 was het namelijk heel normaal jouw horloge te dragen om je linkerpols. Destijds was het veel gebruikelijker dat je rechtshandig was omdat alles met rechts aangeleerd werd. Hierdoor vinden veel mensen het nog apart om het horloge om de rechterpols te zien. Inmiddels is het 2023 en wordt het toch tijd om deze oude regels eindelijk los te laten.