De ROG Ally in het kort

Het design van deze handheld gaming console is simpel. De indeling van de knoppen op de ROG Ally lijkt op die van een Xbox controller, maar het is toch echt anders. Zo werkt de ROG Ally niet op een zelfgebouwde software, maar op Windows 11. Hierdoor heb je meer mogelijkheden met de ROG Ally. Je kan bijvoorbeeld van verschillende launchers downloaden, zoals Xbox Game Pass en Epic Launcher.

handheld console rog ally

ROG Ally

Asus €649,00 Shop nu

Ook sluit je de ROG Ally aan via een externe videokaart van ASUS, de ROG XG Mobile. Hiermee maak je je handheld gaming console nog krachtiger. Check de website van Asus voor meer specs van de ROG Ally. Ben je benieuwd welke games je allemaal kan spelen op deze nieuwe console? Wij zetten er een aantal op een rijtje.

Goede games die jij kan spelen op de ROG Ally

Dota 2

Dota 2 heeft op de ROG Ally een authentieke eSports & 4K Gaming ervaring. Zo heeft het een FPS van 210-230. Even ter vergelijking: League of Legends heeft een FPS van 150-180. Daarbij wordt elke dag door miljoenen spelers overal ter wereld gespeeld. Ze betreden het slagveld als een van de meer dan honderd helden die Dota rijk is, in een teamgevecht van vijf tegen vijf. Dota is het diepste multiplayer-actie-RTS-spel dat ooit is gemaakt, met altijd een nieuwe strategie of tactiek om te ontdekken. Een heel groot pluspunt is dat het volledig gratis speelbaar is.

 

EA Sports FC 24

Eentje die alle voetbalfans natuurlijk direct bij de release hebben aangeschaft is FC 24. Als het eerste “FIFA”-spel dat de naam niet draagt, is FC 24 nog steeds hetzelfde spel dat de verkoop en speeltijd over de hele wereld domineert. Het is dan ook een must-have voor alle voetbalfans en Ally-bezitters. De enige manier om FC 24 op de draagbare pc te spelen is door dit op een Windows-computer te doen. De game draait bijvoorbeeld niet op Steam Deck omdat de anti-cheatsoftware van EA alleen voor Windows is.

 

Maar dat is geen probleem op de Ally, en als je eenmaal aan de slag bent, vergeet je gemakkelijk dat je niet op een PS5 of desktop speelt. FC 24 heeft een stabiele 60 FPS op de Ally en voelt net zo goed om te spelen als op stevigere hardware.

Assassin’s Creed Mirage

Assassin’s Creed Mirage is voor sommige fans een langverwachte terugkeer naar de ‘roots’ van de Assassin’s Creed-franchise. Het is een traditioneel Assassin’s Creed-spel, gebaseerd op stealth, parcours en het neerhalen van tempeliers.

Het is momenteel exclusief voor Ubisoft’s winkel, Ubisoft Connect. Maar dat is geen probleem voor iedereen met een ROG Ally. Je kunt Ubisoft Connect namelijk op de ROG Ally installeren, en het werkt fantastisch.

Mirage is ook beschikbaar als onderdeel van Ubisoft’s pc-abonnementsservice, Ubisoft+, waarmee gamers vanaf dag één toegang krijgen tot elke nieuwe Ubisoft-game, net als een bibliotheek met meer dan 100 games. Als je het abonnement op je pc hebt, kun je het ook op de Ally gebruiken.

Forza Horizon 5

Dit is er een voor iedereen die graag op de weg racet en dol is op snelle auto’s. Forza Horizon 5 op de ROG Ally is namelijk zeker het proberen waard. De AMD Z1 Extreme-processor van de Ally kan het spel goed aan, en dat is niet het enige. Je kunt Forza Horizon 5 zelfs in de Turbo-modus op 1080p draaien, en ook dan zou het nog een soepele speelervaring moeten bieden.

 

In Forza Horizon 5 race je door de levendige en continu veranderende open landschappen van Mexico. Je kan je urenlang vermaken in de dikste auto’s ter wereld. Naast het rijden van wedstrijden, ga je ook op zoek naar realistische landmarks. De game biedt een storymode die je alleen kan spelen, maar biedt ook genoeg gamemodes om samen met je vrienden te spelen.

Fortnite

Dit is waarschijnlijk een van de populairste games van, in ieder geval, de laatste tijd. Dankzij de cartoonachtige tekenstijl en eenvoudige mechanica is het geen erg veeleisend spel, en kan het dus erg soepel draaien op de ROG Ally. Je kunt een hele hoge FPS verwachten, die alleen maar beter wordt als je de game in de 15 W Performance-modus zet.

Voor iedereen die er toch nog nooit van heeft gehoord: het spel draait om het laten springen van spelers uit de Battle Bus, die op een eiland landen waar ze vervolgens rondrennen om wapens en andere buit te verzamelen. Het doel is om alle andere spelers te verslaan en als laatste persoon of team over te blijven.

Omdat de game zo populair is, krijgt deze vaak crossover-evenementen met de zogeheten ‘skins’ uit andere franchises. Zo is hebben we bijvoorbeeld een ‘skin’ van John Wick of Darth Vader en nog veel andere personages uit films en series gezien. Daar komt nog bij dat Fortnite volledig gratis gespeeld kan worden. Al zijn er natuurlijk wel opties om in-game aankopen te doen.