Carlos Alcaraz, de nieuwe Rafael Nadal?

Hoewel hij pas 20 is, wordt Carlos Alcaraz nu al in één adem genoemd met namen als Novak Djokovic, Roger Federer en zijn Spaanse landgenoot Rafael Nadal. Zijn talent en verwoestende slagen zijn zijn handelsmerk. Voordat Wimbledon op 3 juli jongstleden begon, stond de jongeling al op de nummer 1 plek van de ATP-ranglijst.

In 2021 boekte hij zijn eerste grote doorbraak door de halve finale op het ATP-toernooi in Marbella te bereiken, waar hij werd verslagen door de latere kampioen, Stefanos Tsitsipas. Hij werd de jongste speler die de finale bereikte op het ATP-toernooi van Umag sinds, jawel, Rafael Nadal in 2004 .Vorig jaar won hij zijn eerste ATP-toernooi: de US Open. Nu komt ook Wimbledon, het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld, op zijn conto.

Tijdens de podiumceremonie op Wimbledon droeg Alcaraz een wel heel bijzonder horloge. Bij zo’n prestigieus toernooi hoort ook een chique horloge, zo moet de Spanjaard hebben gedacht.

Alcaraz verschijnt met peperdure Rolex om zijn pols

Na de finale vond de huldiging van de nieuwe tenniskoning plaats. Daar verscheen de op twee na jongste Wimbledon-winnaar ooit met een opvallende Rolex Cosmograph Daytona (ref. 116519 LN) in het 18-karaats geelgoud met een wijzerplaat van meteoriet. Inclusief met elegante zwarte Oysterflex-band.