Man krijgt fikse boete in Zwitserland

Te hard rijden is niet alleen gevaarlijk voor jezelf en andere weggebruikers, je riskeert ook nog eens een dikke vette boete (of erger). De verkeersboetes in 2024 zijn in Nederland heel hoog, en dat zorgt ervoor dat we hier relatief veilig rijden. Het onderstaande verhaal zou namelijk niet heel snel in ons land gebeuren.

Een man in Zwitserland reed 290 km/h, waar de maximumsnelheid eigenlijk 120 km/h bedroeg. En ja, je raadt het al: deze man is gepakt en kan rekenen op een flinke boete.

je kan het al raden dat is een flinke boete. Ook al kunnen we zeggen dat 170 km/h te hard rijden ook wel erg veel is. Normaal gesproken zou je in Nederland duizenden euro’s kwijtraken en kan je ook rekenen op een eventuele rijontzegging of een taakstraf, afhankelijk van wat de rechter bepaalt. Echter gebeurde dit dus in Zwitserland, waar ze iets anders omgaan met straffen.

In Zwitserland wordt de hoogte van de verkeersboete bepaald naar het inkomen van diegene. Klinkt raar, maar het is toch echt waar. Omdat deze man goed verdiende en veel te hard reed, liep het bedrag flink op. Zijn snelheidsrecord kostte hem namelijk 1.08 miljoen Zwitserse frank, wat omgerekend zo’n 1.1 miljoen euro is in Nederland. Zelfs voor een multimiljonair is dat niet fijn om op je mat te krijgen. Zo zie je maar dat te hard rijden je duur kan komen te staan, vooral in landen waar de regels net wat anders zijn dan in ons kikkerlandje.

In welke auto reed de man?

De man heeft een aardig inkomen en om 290 km/h te rijden moet je ook wel een dure bak hebben. De man reed momenteel in een Mercedes SLS AMG. Die auto’s zijn duurder dan 175.000 euro.

Met zo’n luxe auto kan je ook wel het gas aardig intrappen. De wagen gaat van 0 naar 100 tussen 3,6 en 4,9 seconden en zijn topsnelheid is ongeveer 315 km/h. Het is geen familieauto, maar echt een tweedeurse sportbak.

Bron: Gewoonvoorhem