De hoogst gemeten temperatuur ooit in Nederland

Als je dacht dat vandaag de warmste dag ooit in Nederland was, dan heb je het toch echt mis. Wegens de opwarming van de aarde worden de temperaturen wel degelijk hoger. Ondanks dat we nu wat warmere zomers tegemoet zullen gaan, hadden ze vroeger ook last van de hete dagen. We spreken dan niet over een aantal jaren terug, maar over zo’n 80 jaar. Ze moesten overleven in de hoogst gemeten temperatuur zonder een airco. Dat is pas strijden

Voor een lange tijd moesten we voor de hoogst gemeten temperatuur ooit erg ver terug in de tijd. We hebben het over juli 1944, op deze dag was de temperatuur 38,6 graden Celsius. Uiteindelijk werd deze dag van de troon gestoten door een iets recentere dag die velen van ons zich misschien nog wel kunnen herinneren. Het was op 25 juli 2019, het was meer dan twee graden warmer dan het vorige record. Op deze datum was het in ons kikkerlandje 40,7 graden Celsius.

De warmte is zeer onwaarschijnlijk

Je hoeft niet bang te zijn dat het maar warmer en warmer wordt in ons land. De kans is namelijk niet heel groot dat het nog veel heter zal worden. Volgens deskundigen is het extreem uitzonderlijk dat we in Nederland temperaturen boven de 40 graden krijgen.

Ook waren het verschillende factoren waardoor het op 25 juli 2019 de hoogste gemeten temperatuur ooit in Nederland was. Het kwam door de warme lucht uit Noord-Afrika, de volle zon en de uitgedroogd zandgrond in Noord-Brabant en Limburg. Gelukkig voor ons lieten deskundigen weten dat dat bijna nooit voorkomt.

Verkoeling nodig tijdens de hete dagen maar heb je geen geld voor een airco? Op deze manier kun je zelf een airco maken om goedkoop de hitte te overleven.