Honden-oppasrobot ORo

De nieuwe honden oppasrobot, genaamd ORo (gemaakt door het Indiase bedrijf Ogmen Robotics), doet veel meer dan alleen op je hond passen. ORo heeft allerlei handige functies en zorg voor het totaalpakketje. Zo kan deze toffe gadget je hond eten geven, met hem spelen en zelfs zijn gezondheid in de gaten houden. De robot heeft een automatische voerbak waarmee je op gezette tijden eten voor je hond kunt regelen. Als je hond zich goed gedraagt, kun je vanaf een afstand snacks geven met de robot.

Vindt je hond het leuk om met ballen te spelen? Ook dat kan geregeld worden. De robot kan namelijk ballen gooien, maar alleen als je hond ze weer terugbrengt. Zo traint ie hem ook direct. En als je hond in huis rondrent, kan de robot hem volgen met behulp van een camera en speciale sensoren. De robot houdt zelfs de medische geschiedenis van je hond bij. Hoe bizar! Via een ingebouwde speaker kun je met je hond praten, en een scherm bovenop de robot laat je gezicht aan je hond zien. Zo heeft ie toch het gevoel dat jij bij hem bent.

robot oppassen op hond eten geven uitlaten

Volgens de maker leert ORo met behulp van slimme technologie het gedrag van je hond begrijpen, zodat het beter kan reageren op wat je hond nodig heeft. Als er iets mis is, neemt de robot contact met je op. In de Verenigde Staten kun je de robot nu bestellen voor 799 dollar, waarvan je 500 dollar betaalt bij levering. En als je extra handige functies wilt, kun je een abonnement nemen op de app voor 15 dollar per maand.

Bekijk hieronder een filmpje over de honden oppasrobot: