Kwispelen

Honden kunnen misschien niet praten of lachen, maar ze kunnen wel kwispelen om aan te geven dat ze iets leuk vinden. Dit is het bekendste gedrag van een hond. Wel moet je blijven kijken naar de lichaamstaal van de hond. Als de staart ontspannen is, dus niet recht omhoog of recht naar beneden, en heen en weer gaat dan geeft een hond aan dat hij blij is.

Dichtbij je zijn

Als je achtervolgt wordt door je hond betekent het niet perse dat hij iets van je wil. Ze willen namelijk gewoon dichtbij je zijn. Dit is ook de reden dat ze graag tegen je aan gaan zitten of liggen. Mocht je hond op zijn rug bij je aan liggen, dan betekent het dat hij jou vertrouwt. Sommige honden houden er net zoals mensen van om te knuffelen en geven dit duidelijk aan.

Op deze manieren laat een hond zien dat hij van je houdt

Warm ontvangst

Als je even weg bent geweest, word je vaak enthousiast onthaald door je hond, ook al ging je slechts eventjes naar de wc. Met een lik in je gezicht of een sprong tegen je been laat je hond je weten dat hij jou gemist heeft. Hoewel het niet altijd even fijn is, is het wel een teken van pure liefde.

Cadeautje geven

Wanneer jouw hond zijn speeltje aan jou geeft, ziet hij jou als roedelleider. Op dat moment wil hij jou blij maken met een cadeautje. Wel is het natuurlijk de bedoeling dat je dan met hem gaat spelen. Heb je thuis katten? Dan herken je dit zeker ook. Alleen komen katten niet met hun favoriete speeltje, maar met een net gevangen prooi. Misschien iets minder leuk.

Op deze manieren laat een hond zien dat hij van je houdt- cadeautje

Gapen

Wanneer jij iemand ziet of hoort gapen, begin je direct zelf ook. Je zou denken dat dit alleen bij mensen gebeurt, maar dat is niet zo. Honden doen dit namelijk ook. Dus wanneer jij gaapt, doen zij dit ook omdat ze om je geven. Bij mensen heeft dit te maken met empathie, terwijl het bij honden komt doordat het hele sociale dieren zijn. Het is wel bewezen dat ze minder snel gapen bij vreemden dan bij hun eigen baasjes.