Waarom zou je je hond meenemen naar je werk?

Vind je het een gek idee om je hond mee te nemen naar je werk? Dat is nergens voor nodig. Elk jaar gebeurt het namelijk. Je hond meenemen naar je werk brengt eigenlijk ook best wel veel voordelen met zich mee. Zo kunnen sommige dagen best wel stressvol zijn. Met al die technologie kan er hier en daar wel eens wat niet werken. Hoe fijn is het dan om je eigen pluizige vriend naast je te hebben om je te kalmeren?

Sommige werkvloeren hebben al een ontspanningsruimte. Vaak is dit een ruimte met bijvoorbeeld een voetbaltafel of een pingpong tafel. Maar als je werkgever dit niet heeft, is je hond meenemen naar je werk een leuke positieve invulling.

Onderling is er meer gezelligheid door de aanwezigheid van je hond

Op werk heb je vaak heel veel verschillende collega’s. Er zitten vaak collega’s tussen met wie je erg goed kan opschieten, maar er zitten ook vaak een paar collega’s tussen die niet zoveel zeggen of met wie je gewoon nooit praat. Het moment dat zij vaak hun eigen hond mee hebben, zie je ze opbloeien. De hond kan namelijk een goede ijsbreker zijn. Honden zijn vaak ook erg energiek en kunnen hier een daar voor leuke grappige momenten zorgen. Een saaie werkdag wordt het dus zeker niet!

24 juni is het 'neem je hond mee naar je werk'-dag

Let wel een beetje op

Honden zijn en blijven dieren. Sommige mensen kunnen hier dus allergieën of angsten voor hebben. Zorg er dus voor dat het wel besproken word van te voren met je werkgever en collega’s. Ook kunnen honden hier en daar per ongeluk iets ‘achterlaten’ door spanning en nieuwigheid. Zorg er dus voor dat jullie alle benodigde spullen alvast op kantoor hebben. Zo kunnen er geen ‘ongelukjes’ gebeuren.

Heb jij nog geen hond, maar wil je er wel graag een? Deze honden passen het beste in jonge families.