Laten we bij het begin beginnen. Allereerst is het belangrijk dat er voor het juiste haarproduct wordt gekozen. En nee, dat jij dat ene potje op de reclame voorbij zag komen, wil niet zeggen dat je het juiste haarproduct hebt.

MAN MAN HAAR STYLEN

Haarproduct

Het is belangrijk dat je eerst bedenkt wat voor kapsel je wilt en voor type haar je hebt. Niet ieder product is geschikt voor iedere haarsoort en al helemaal niet voor ieder kapsel. Wil je een stevig kapsel, kies dan een product met veel hold. Simpel toch? Echter, komt het heel vaak voor dat dit niet gebeurt. Het gevolg hiervan is, dat je te veel van het product in je haar doet. Dit is zeker niet de bedoeling!

Wie last heeft van dun haar kan het beste voor een mat product gaan. Een mat product geef het meer volume, waar een nat product het haar een scheiding geeft waardoor het dunner oogt. Breng het product aan op droog haar. Föhn het haar eerst, dit zorgt voor meer volume. Volume is key voor mensen met dun haar.

american crew kapsel man man

Fiber

American Crew €12 Shop nu
MAN MAN haar product

Moulder

Hairbond €22 Shop nu

Wil juist die wet look creëren? Ga dan voor een pomade met veel shine. Breng het aan op handdoek droog haar. Wil je meer volume? Föhn dan eerst het haar, voordat je het product aanbrengt.

Reuzel haarproduct man man

Pomade Red

Reuzel €14 Shop nu
Hanz de Fuko man man

Pomade

Hanz De Fuko €20 Shop nu

Hoeveelheid

Hierboven staat al dat je niet teveel moet gebruiken. Maar hoeveel moet dan wel? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, want het verschilt per kapsel. Echter, is er wel een richtlijn. Gebruik je wijsvinger en pak een halve vingertop, wrijf dit uit over beide handen en ga ermee door je haren. Let wel op dat je jouw haar niet plat drukt. Is het toch te weinig? Pak dan nog op dezelfde manier een klein beetje bij, maar pak niet te veel. Less is more!

Check ook deze fouten die mannen vaak maken met hun haar.