Wie is Peggy Gou?

Peggy Gou, de artiestennaam van de Zuid-Koreaanse Kim Min-Ji, werd geboren op 3 juli 1991 in Incheon. Ze is als internationale dj en zangeres echter al heel lang actief vanuit Berlijn. Op achtjarige leeftijd begon ze met het nemen van klassieke pianolessen. Echter liet haar muzikale carrière vervolgens een hele tijd op zich wachten. Ze studeerde aanvankelijk aan het Londen College of Fashion en werkte na haar afstuderen een tijd land als Londen-correspondent en redacteur voor Harper’s Bazaar Korea. Ze kwam in aanraking met het dj-vak via één van haar vrienden uit Korea, die haar in 2009 de kneepjes van het vak leerde. In 2016 maakte ze pas haar opnamedebuut.

 

De carrière van Peggy Gou

In 2017 startte Peggy Gou haar eerste Noord-Amerikaanse tournee en maakte ze haar Boiler Room debuut in New York. Ze werd daarnaast ze eerste Koreaanse dj die in de Berlijnse nachtclub Berghain draaide. Ze speelt inmiddels meer dan honderd liveoptredens per jaar en staat op het podium samen met grote artiesten, zoals Moodymann, The Blessed Madonna en DJ Koze. Bovendien is ze onderdeel van veel internationale festival line-ups, zoals het Kroatische Sonus, Primavera Sound in Portugal en het Amsterdam Dance Event. In het najaar van 2023 scoorde Peggy Gou een hit met (It Goed Like) Nanana, waarmee haar populariteit enorm is gestegen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Peggy Gou 구 (@peggygou_)

Peggy Gou op Lowlands 2024: hoeveel verdient ze?

De Zuid-Koraanse Peggy Gou mag dan veel in huis hebben, maar haar prijskaartje liegt er niet om. Ze vraagt gemiddeld tussen de 75.000 en 150.000 dollar voor een optreden op een festival. Dat is een brede schatting, maar naar verwachting zal ze op Lowlands een soortgelijk bedrag kunnen cashen. Dit hangt samen met het feit dat Gou in juni haar debuutalbum uit zal brengen onder de naam I Hear You. Ze kan daardoor rekenen op een flink geldbedrag, dat ongetwijfeld meer aan de bovenkant van de marge zal zitten dan aan de onderkant.