Dennis Schouten in Roddelpraat

De één vindt het een naar programma, terwijl de ander er juist aan verslaafd is: Roddelpraat. In dit spraakmakende programma gaan Dennis Schouten en Jan Roos alle actuele roddels langs. Geen één Bekende Nederlander wordt hierbij gespaard. Daarbij gaat het er vaak grof aan toe. Het is duidelijk dat beide mannen geen blad voor hun mond nemen. Dat ze in die positie zijn komt onder andere doordat het programma op YouTube wordt uitgezonden en niet op de televisie. ”We hoeven niet bang te zijn dat we worden gecanceled,” zegt Schouten zelf, ”want dat zijn we toch al.” Toch zorgen de controversiële uitspraken in het programma ervoor dat het qua inkomsten nogal mager in gesteld.

Geen kans meer op een Televizier-Ring

Het is een feit dat Dennis Schouten met zijn plek aan de desk van Roddelpraat kan ‘rondkomen’. Dat komt door donaties, want advertenties bij de filmpjes worden volgens de presentator door YouTube geweigerd. Het is een behoorlijk verschil met zijn inkomsten bij PowNews. Daarover liet hij namelijk al weten dat hij er duizenden euro’s per maand verdiende, €5600 om precies te zijn.

Wat dat betreft heeft hij het bij Roddelpraat minder goed voor elkaar, dat bedrag ligt aanzienlijk lager volgens Schouten. Daarnaast is de kans op een Televizier-Ring ook vervlogen. De organisatie van het evenement heeft Roddelpraat namelijk uitgesloten van deelname. De reden is dat het programma groepen en personen beledigt.

Voorlopig is het maar de vraag of Dennis Schouten door de controversie rondom het Televizier-Ring Gala meer of juist minder donaties zal gaan ontvangen. Om hetzelfde salaris als andere bekendheden in zijn werkveld te gaan verdienen, zal hij in elk geval nog even moeten sparen. Het salaris van YouTube-ster Enzo Knol is namelijk waanzinnig hoog voor iemand van zijn leeftijd.