Enzo Knol uploadde in 2013 zijn allereerste video. Dat was het begin van een ongelofelijk succesvolle carrière op YouTube. Inmiddels staat de teller op ruim vierduizend video’s en 2.6 miljoen abonnees. Met deze cijfers is hij de allergrootste Nederlandse speler in het spel der YouTube, met de mannen van StukTV die ‘m op de hielen zitten. In 2015 bereikte hij de mijlpaal van 1 miljoen volgers en in 2018 was dat aantal alweer verdubbeld. In dit stuk gaan we ontleden wat de vlogger ongeveer verdient en tot z’n beschikking heeft.

Salaris van de bekende YouTuber

YouTubers verdienen gemiddeld zo’n 1.000 piek per 1 miljoen views. Op het moment van schrijven staat het kanaal op meer dan 2 miljard weergaven. Dat betekent dat Enzo Knol meer dan 2 miljoen euro heeft verdiend met zijn Youtube kanaal. Hij heeft ook nog een apart game-kanaal met meer dan 700k subscribers, maar daar doet hij niet veel meer mee.

Natuurlijk is Youtube niet zijn enige bron van inkomsten. Als media persoonlijkheid mag je ook proeven van allerlei sponsordeals en kan je ‘merch’ uitbrengen. Dit is ook precies waar Enzo een groot deel van zijn salaris mee invult. Op zijn website knolpower.nl verkoopt hij zijn eigen merchandise. In een interview bij BNR laat Enzo Knol weten dat de merchandise misschien wel de helft van al zijn inkomsten bepaalt. In totaal komen die verdiensten neer op zo’n 6,6 miljoen euro per. Hiervan zal ook vast een deel richting zijn management gaan.

Sponsordeals

Ook sponsordeals zijn een lucratieve handel. Samen met de Jumbo verkocht hij back-to-school schoolspullen. Ook werkt hij momenteel samen met Sony, Yamaha en laat hij regelmatig z’n gezicht zien in pretparken en allerlei andere evenementen. Uiteraard zal hier een leuke vergoeding tegenover staan. Het is lastig in te schatten om wat voor bedragen dat gaat. Of toch niet? Aan de hand van een antwoord van een andere bekende YouTuber, Gio (1.25 miljoen abonnees), valt er iets van te maken. Hij laat in een video weten dat het grootste bedrag is dat hij heeft ontvangen voor een sponsordeal ongeveer 60.000 euro is. Dat geeft weer hoeveel een Youtube van Enzo’s kaliber ongeveer kan vangen.

Zo rijk is Enzo Knol

In zijn vlogs rijdt hij vaak rond in zijn Lamborghini Urus die hij kocht voor zo’n 332.878 Euro. Daarvoor is hij ook de eigenaar geweest van een Jeep Trackhawk, Porsche Panemera 4S en heeft hij de sleutels van meerdere motoren aan z’n sleutelbos gehad – waaronder een Yamaha Niken, die hij overigens als cadeau kreeg. En nog andere speeltjes als een kleine crossmotor en een camper. Ook is hij geregeld te zien in zijn eigen appartement in Zeist. Hij kocht het luxe onderdak in 2007 voor een bedrag van 430.000 euro, terwijl de vraagprijs op 465.000 euro lag. Zonder een hypotheek af te sluiten. Voor dit geld heeft hij een woonoppervlakte van 160 vierkante meter.

In totaal werd zijn vermogen vorig jaar geschat op zo’n 2 tot 4 miljoen euro, met een salaris van ongeveer 1.1 miljoen euro in het afgelopen jaar. Best lekker op die leeftijd!