Hoe is het onderzocht?

Van veel werken krijg je, stress, een slecht humeur en misschien wel een burn-out. Is een negen tot vijf baan dan niet superslecht voor een mens? Werken is goed voor onze mentale gezondheid, want je hebt dan sociaal contact en maakt diegene wie je bent. Daarom zou werkloosheid iemand zijn mentale gezondheid helemaal kapot kunnen maken. Het komt bijna niet voor dat iemand werkloos is, in dit jaar is gemeten dat 3,5% werkloos is.

Van 2009 tot 2018 hebben wetenschappers gekeken naar informatie van 70.000 mensen in het Verenigd Koninkrijk. Ze wilden weten hoe veranderingen in hoeveel je werkt invloed heeft op hoe je je voelt en of je tevreden bent met je leven. Uit het onderzoek bleek dat slechts acht uur werk per week al een positief effect had op deze dingen. De werknemers werden blijer, productiever en gezonder.

hoeveel uur werken per week

Een van de onderzoekers, zei: “We weten dat geen werk hebben, vaak slecht is voor hoe je je voelt en hoe je over jezelf denkt. Maar nu weten we dat je niet veel betaald werk hoeft te doen om betere gevoelens te ervaren.”

8 uur per week werken bevordert de mentale gezondheid

Bij de meeste banen is het normaal om uren van negen tot vijf te draaien, maar kan je dan acht uur volledig concentreren? In een onderzoek zeggen ze dat mensen zich maximaal vijf uur per dag goed kunnen concentreren. Als je langdurig heel veel stress hebt, wordt de kans op een burn-out vergroot. Uit een onderzoek is gebleken dat 20,1% van de mensen een burn-out hebben meegemaakt, dat betekent dat je lichamelijk en mentaal helemaal bent uitgeput, letterlijk een soort van bent afgebrand. Maar hoeveel uur werken is het beste voor iemand zijn gezondheid?

Het beste voor je mentale geest is om acht uur per week te werken? Dat zou je niet kunnen voorstellen, toch? Maar dat betekent wel dat je meer energiek en gelukkiger voelt. Stel dat je vijf dagen in de week werkt, dan zou je elke dag 1,6 uur werken. Terwijl de meeste mensen acht uur per dag gewend zijn. Waar het op neerkomt, is dat werk belangrijk is, maar dat te veel werken een negatief effect heeft op je mentale gezondheid.

hoeveel uur per week werken gezondheid mentaal

Als je mentale gezondheid wat zwak is, zou je het volgende misschien kunnen proberen: doe dingen waar je goed of nog niet goed in bent, bekijk dingen positief, stop met veel klagen over anderen en kom lekker uit je comfortzone. Het te veel werken zou misschien ook een grote oorzaak kunnen zijn. Maar wanneer werk eigenlijk je te veel?

Wanneer werk je te veel?

Dat mensen te weinig werken, dat zal niet zo heel snel massaal gebeuren. Te veel werken kan daarentegen schadelijker zijn dan je denkt. Uit een onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is namelijk gebleken dat het risico op een beroerte wordt verhoogd met 35% en het risico om te overlijden aan een hartaandoening met 17% wanneer je gemiddeld meer dan 55 uur per week werkt. Dit werd vergeleken met mensen die gemiddeld 35 uur tot 40 uur per week werkten.  Kortom, ken je grenzen en werk niet structureel 11 uur per dag.