Dit bedrag moet je iedere dag sparen om miljonair te worden

Miljonair worden door simpelweg te sparen; klinkt lekker hè? Maar om dit waar te kunnen maken moet je heel wat geld per dag sparen. Hier geldt: hoe vroeger je begint, hoe minder je per dag hoeft in te leggen. Zo blijkt dat je als twintiger maar 38 euro per dag hoeft te sparen als je op 65ste toch echt miljonair wilt worden. Maar je op 55ste is dit een heel ander verhaal. Zo zou je 250 euro per dag moet sparen om het nog een beetje te kunnen realiseren en dan ook nog met een rendement van 2%.

Wat moet je per maand sparen?

Dagelijks sparen met als doelstelling om miljonair te kunnen worden is dus niet zo realistisch. Maar hoe zit het eigenlijk per maand? Uit onderzoek blijkt dat een 20-jarige bij een rendement van 2% nog steeds meer dan 1.100 euro per maand opzij moet zetten. Maar het kan nog erger, bij een 55-jarige is dit namelijk ruim 7.500 euro om miljonair te kunnen worden. Hierbij is nog niet rekening gehouden met belastingen. Dus kun je nagaan wat je moet verdienen om zoveel geld apart te kunnen zetten en ook nog eens je vaste lasten en boodschappen te moeten betalen.

dagelijks sparen miljonair

Je kunt het niet alleen met sparen halen

Aangezien de spaarrente op dit moment nul procent is, zul je het niet alleen met sparen halen om miljonair te kunnen worden. Daarom is het ook belangrijk om te gaan beleggen om dit mogelijk te maken. Maar let wel op dat je alleen belegt met geld dat je niet echt nodig hebt, dus niet het geld waar je je boodschappen van moet doen. Je loopt tenslotte altijd risico.