Miljonair worden? Begin met een strategie

Het begint allemaal met een plan. Zonder een duidelijk plan en de discipline om het plan te volgen, is het vrijwel onmogelijk om een goede spaarrekening op te bouwen. Het doel is om je spaargeld strategisch te investeren en maandelijks een vast bedrag opzij te zetten. Zelfs als je klein begint, zoals met € 100 tot € 250 per maand, kun je een aardig bedrag opbouwen.

Hoeveel moet je sparen om miljonair te worden?

Laten we eerlijk zijn, om in tien jaar miljonair te worden, moet je flink sparen. De cijfers liegen niet: je moet tussen de € 1000 en € 8000 per maand sparen, afhankelijk van het rendement op je investering. Dat klinkt heftig, maar hier komt de kracht van rendement om de hoek kijken. Bij een rendement van 1% moet je veel meer sparen dan bij een rendement van 7%. Logisch. Dit laat dus zien hoe slim het is om je geld slim te investeren.

Hieronder zie je een kort overzicht met de spaarbedragen per maand, het bijbehorende rendement en de looptijd:

schema geld sparen om miljonair te zijn in 10 jaar
Bron: PureLuxe

Investeren, investeren, investeren

Het is niet genoeg om je geld gewoon op een spaarrekening te zetten. Je moet investeren om een hoger rendement te behalen. Denk aan aandelen, vastgoed of zelfs het starten van een eigen bedrijf. Het spreiden van geld is de sleutel: door je investeringen te spreiden, verklein je het risico en maximaliseer je de kans op een goed rendement.

Hoe zorg je voor meer geld?

Naast je reguliere baan, zijn bijverdiensten essentieel. Dit kan in de vorm van freelancen, een side hustle of investeringen die dividend opleveren. Het doel is om meerdere inkomensstromen te creëren.

hoeveel per jaar sparen miljonair te zijn

Het klinkt misschien niet leuk, maar ga onder je ‘standaard’ leven. Het is bewezen dat dat een manier is om vermogen op te bouwen. Vermijd onnodige uitgaven en focus op wat echt belangrijk is. Door elk kleine beetje extra kun je weer een stap dichterbij het veel sparen komen.

De weg naar een miljoen is niet gemakkelijk en vereist echt doorzettingsvermogen en discipline. Goed blijven sparen en investeren, zelfs als het moeilijk wordt is ontzettend belangrijk. Maar geniet er ook wel een beetje van, dat is ook belangrijk namelijk.